Toate blocurile din Cîmpineanca vor fi anvelopate

0
180
În Programul național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe sunt incluse, în acest an, și imobile din comuna Cîmpineanca. Programul de anvelopare a blocurilor este derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Conform MDRAP, pe lista autorităților se găsesc peste 90 de apartamente din această comună ce urmează a fi anvelopate în cursul anului 2016. Blocurile din Cîmpineanca incluse pe lista de reabilitare termică sunt următoarele:
– pe Calea Odobești: la nr.1 – 8 apartamente, la nr.2 – 9 apartamente, la nr.3 – 9 apartamente, la nr.5 – 8 apartamente, la nr.9 – 7 apartamente, la nr.11 – 7 apartamente;
– pe Str. Aurora: la nr.1 – 9 apartamente și la nr.3 – 9 apartamente;
– pe Str. Zorilor: la nr.1 – 9 apartamente și la nr.2 – 9 apartamente;
– pe Str. Câmpului nr.4 – 8 apartamente.
Nu este prima dată când blocurile din Cîmpineanca sunt anvelopate cu sprijinul financiar al statului. ”O parte din blocurile din comună au intrat în programul de reabilitare termică acum câțiva ani. Noi avem bani în bugetul primăriei pentru a asigura partea de cofinanțare ce ne revine. Dacă oamenii nu dispun, acum, de bani pentru a-și achita procentul de 20%, atunci îi vom ajuta noi, urmând a ne recupera investiția pe parcurs. Așa am procedat și data trecută”, ne-a declarat primarul comunei Cîmpineanca, Ștefan Paraschiv. În total, în comuna Cîmpineanca sunt 14 blocuri cu 105 locuințe. Dacă se duce programul la bun sfârșit, atunci toate apartamentele din această comună vor fi izolate termic.
  Statul român asigură 80% din costurile reabilitării termice: 50% de la bugetul de stat (MDRAP), în limita fondurilor aprobate, 30% de la bugetul local, în limita fondurilor avute la dispoziție pentru acest program. La rândul lor, locatarii/ proprietarii au obligația de a asigura restul de 20 de procente din suma totală. Dacă unul sau mai mulți proprietari nu își pot achita partea ce le revine, atunci primăria poate prelua total sau parțial costurile respective. Apoi, autoritățile locale stabilesc modul în care își vor recupera, ulterior, sumele de bani investite suplimentar.