VIDEO Pănceanul Ovidiu Burdușa, PNL, susținut de jurnaliștii Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

0
2433
PNL Vrancea este singura organizație de partid care a anunțat că va avea un român din diaspora pe lista de consilieri județeni la alegerile locale din data de 5 iunie. Acesta este Ovidiu Burdușa, de 37 de ani, originar din orașul Panciu, care lucrează de ani buni în Italia. După 6 ani de muncă, Ovidiu Burdușa a ajuns la stadiul de a demara propria afacere în domeniul turismului. În prezent este managerul unui hotel dintr-un cartier populat cu turiști din capitala Italiei. Burdușa este secretar general al PNL Diaspora și va candida pe lista de consilieri județeni. ”Ovidiu Burdușa a demonstrat în afara țării că se poate. Ne bucurăm că vrea să se implice în politica și administrația județeană. Vrem să redăm încrederea în instituțiile statului. Vor fi și alți oameni noi, tineri, pe listele noastre pentru alegerile locale”, a declarat președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma. La rândul său, Ovidiu Burdușa susține că decizia sa de a se implica în politica locală poate fi un semnal și un mesaj pentru românii din străinătate de a se întoarce acasă. ”Vreau să schimb percepția și mentalitățile față de politica românească. Mulțumesc celor de la PNL Vrancea că au încredere în mine și că mi-au oferit această șansă. Sunt peste 60.000 de vrânceni plecați la muncă în străinătate, cei mai mulți în Italia. Decizia mea reprezintă un gest de normalitate și îi invit alături de noi pe toți românii din străinătate care vor să se implice în administrația și în politica de acasă. Am văzut că și Guvernul României, prin programul Repatriot, inițiat de ministrul Comunicațiilor, vrânceanul Marius Bostan, își dorește să aducă acasă valorile românești plecate peste hotare”, a declarat Ovidiu Burdușa.
pnl burdusa (4)
Candidatura acestuia se bucură de un sprijin neașteptat din partea a doi jurnaliști români cu experiență: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu. Cei doi s-au întâlnit cu Ovidiu Burdușa când făceau documentarea pentru cartea ”Miracolul din noiembrie”. ”În timpul caravanei noastre prin Europa și America am descoperit mulți români deosebiți, de valoare, care ne-au redat optimismul. Ovidiu Burdușa este unul dintre românii de succes care ar vrea să se întoarcă acasă, într-o țară fără birocrație și fără corupție. România are nevoie de oameni serioși precum Ovidiu Burdușa iar statul român trebuie să dea un semnal bun pentru asemenea oameni. Ovidiu Burdușa a pornit, practic, de la zero, pe munca lui și a reușit. Eu cred că el ar fi bun pentru funcții mult mai importante, precum cea de ministru al Turismului”, susține jurnalistul Grigore Cartianu.
pnl burdusa (10)Același sprijin îl acordă și jurnalistul Laurențiu Ciocăzanu. ”Ovidiu Burdușa mi-a spus că a stat 3 ore la coadă în primul tur la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 și 6 ore în turul al doilea ca să voteze. El vrea să-și pună experiența în slujba județului în care s-a născut. Mă bucur că o filială de partid din România își asumă o asemenea mișcare politică, să aducă un român din diaspora să candideze pentru administrația locală”, a spus și jurnalistul Laurențiu Ciocăzanu.
Ovidiu Burdușa susține că va fi sprijinit de majoritatea românilor din străinătate, în proporție de 80% oameni de dreapta. Acesta consideră că la alegerile din 2020 vor fi mulți români plecați în străinătate care se vor implica în politica și administrația din țară.