Primarul din Ploscuțeni a câștigat procesul cu ANI și poate candida la primărie

0
1027

Primarul comunei Ploscuţeni, Ştefan Solomon, care s-a judecat cu Agenția Națională de Integritate într-un dosar de incompatibilitate, a câștigat definitiv procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție. Prin urmare, acesta poate candida nestingherit la alegerile locale din 5 iunie pentru un nou mandat de primar al comunei Ploscuțeni.

“Respinge recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 191 din 1 octombrie 2014 a Curţii de Apel Galaţi– Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 31 martie 2016”, se arată în decizia magistraților.

Edilul din Ploscuțeni a fost declarat incompatibil de către ANI în luna iunie a anului 2014, pentru că pe lângă funcția de primar a avut și calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Ploscuţeni.

Potrivit legii, „Funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu funcţia de administrator, membru al consiliului de administraţie la societăţile comerciale, precum şi la instituţiile publice”.