AcasăActualitateApe tulburi în Primăria Focșani

Ape tulburi în Primăria Focșani

Direcția Națională Anticorupție a produs multă neliniște în administrația Focșaniului. Chiar dacă pare un foc de paie și, poate, nu vor fi efecte ”încătușate” și usturătoare la buzunar, acțiunea DNA de luna trecută a avut darul principal de a stârni mușuroiul. O stare de tensiune latentă s-a transformat în vâltoare și a condus la acțiuni pripite din partea decidenților din Primăria Focșani.
Așa cum scria Vrancea24 încă de săptămâna trecută, prima victimă colaterală a operațiunii procurorilor și ofițerilor anticorupție este un șef de direcție din Primăria Focșani, Liviu Pogorevici. Acesta este acuzat de șefii politici de la PSD că s-ar fi aflat la originea operațiunii DNA. Și, drept pedeapsă, Pogorevici a fost schimbat din funcție. La ordinul politicienilor gen Oprișan, Bacinschi, Necula&comp, funcționarii publici din Primăria Focșani, apolitici în principiu și în discuțiile lor cu cei care le asigură salarii și avantaje cu mult peste media focșăneanului de rând, s-au executat și l-au executat pe colegul lor de serviciu. De remarcat că Liviu Pogorevici nu este nici pe departe un opozant al lui Oprișan&PSD. Dimpotrivă, a fost un activist important al PSD și este un susținător al partidului roșu. Dar, în ultimii ani, Pogorevici a evitat să-și dea girul unor proiecte și acțiuni dispuse de șefii din Primăria Focșani, ceea ce i-a atras antipatia și un fel de izolare din partea superiorilor și colegilor săi. Iar acum, operațiunea DNA a constituit prilejul pentru mazilirea lui, măcar parțială. Așteptăm evoluția dosarului instrumentat de Direcția Națională Anticorupție precum și urmările mazilirii unui funcționar public. Vor apărea, cu siguranță, noi informații despre cum acționează și cum au pus stăpânire, practic, pe Primăria Focșani, cuplul Necula-Vrabie&PSD, alături de șefii apolitici, independenți, profesioniști … funcționarii publici și directorii Corhană, Costin, Ghiuță, Baciu, Mocanu, Murgoci, Profiroiu etc.
Atât operațiunea DNA cât și starea generală a Focșaniului, reflectată în viața de zi cu zi și în materialele de presă, i-au pus pe jar pe liderii PSD. Marian Oprișan caută soluții să salveze barca de la primărie care este legată de barca PSD. I-a chemat la raport pe toți șefii din Primăria Focșani și i-a luat la refec. Le-a ordonat să rezolve toate problemele din oraș, până la alegeri, probleme semnalate mai ales în mass media. Că au impact electoral. Abia acum, când mai sunt 3 luni până la alegerile locale? Ce au făcut Oprișan, Bacinschi&PSD timp de 16 ani? Și pe cine/ pe câți ar mai putea ei păcăli pe data de 5 iunie? Printre altele, și aici găsim una dintre explicațiile faptului că Oprișan și partidul său nu au alături de ei cel puțin o persoană care să poată câștiga postul de primar al Focșaniului în locul lui Bacinschi, fără emoții. PSD nu a anunțat nici până astăzi numele candidatului pentru cel mai important fotoliu de edil șef din Vrancea.
Iar șeful PSD Vrancea le-a mai transmis ceva funcționarilor publici din Primăria Focșani. Că stau cu sabia lui Damocles deasupra capului și riscă să fie schimbați din funcții. Nu contează legea, așa cum l-au executat pe Pogorevici pot fi și ceilalți executați, dacă PSD are probleme în continuare. O posibilă schimbare a fost, deja, aruncată pe piață. Șeful Poliției Locale Focșani (foștii gardieni publici), Ion Gheorghe, ar putea fi înlocuit cu o persoană pe care Oprișan&PSD s-au bazat mereu, proaspătul pensionar Gicu Avasiloaie, fostul șef al Poliției Municipiului Focșani.
ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Necula a abuzat de functie si cand era Director la CAJ … El a dat afar persoane competente si re nu-i indeplineau dorintele, nu-i acceptau neregulile … Acelas lucru il face si in Primarie…Stiu cd spun …si eu am fost data afara ABUZIV pentru ca am vrut sa fac lucruri legale si nu impuse…

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu