joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateFuncționarii din primăriile Vrancei şi-au dat ilegal sporuri. Acum le vor da...

Funcționarii din primăriile Vrancei şi-au dat ilegal sporuri. Acum le vor da înapoi statului

Funcționarii din Primăriile Focșani, Garoafa, Milcovul, Răstoaca, Ploscuțeni, Sihlea, Dumbrăveni, dar și alte administrații locale, precum și unitățile subordonate Primăriei Focșani, cum ar fi Direcția de Dezvoltare și Servicii Publice, Ansamblul Țara Vrancei sau Teatrul Municipal trebuie să restituie statului sumele primite ca sporuri prin acordurile colective de muncă încheiate. Curtea de Conturi Vrancea, care a făcut controale în 30 de entități administrative, a descoperit că acest spor a fost acordat ilegal, astfel că după procese în instanță s-a considerat că statul a fost păgubit cu peste zece milioane de lei.

„La noi, suma pe care o primeau angajaţii în plus era de 700 de lei. Oamenii sunt nemulţumiţi, pentru că din cei şapte funcţionari ai primăriei patru au salariul minim pe economie. Oamenii care ies în stradă ar trebui să strige şi împotriva sistemului judiciar, care judecă cu două măsuri. Spun asta pentru că pe o speţă similară o comună a câştigat aceste sporuri”, ne-a declarat Mihai Neaţă, primarul comunei Milcovul.

Singura administraţie locală care a câştigat definitiv procesul cu Curtea de Conturi a fost Primăria Goleşti.

„Suntem singurii şi sperăm să nu fim ultimii, pentru că mai sunt procese pe rol. Nu mi-a parvenit motivarea să văd ce anume a reţinut instanţa ca argumente pertinente aduse de noi. Am avut un avocat angajat şi după proces ne-a sunat să ne spună că am câştigat graţie întâmpinărilor depuse la dosar”, ne-a declarat Liliana Ciocârlan, secretarul Primăriei Goleşti.

Cât priveşte recuperarea sumelor de la funcţionarii primăriilor, acest lucru se va face etapizat, prin reţineri de salarii. Funcţionarii au avut parte totuşi şi de o veste bună, dacă se poate spune aşa, după ce anul trecut Guvernul Ponta a dat Legea 124, de amnistie, prin care mai multe categorii de angajaţi sunt exoneraţi de la plata unor obligaţii. Astfel că recuperările se vor întinde doar pe perioada octombrie 2014-septembrie 2015.


ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Vorbeam cu o secretara dintr.un liceu, care se pangea ca i.a fost taiat „sporul de xerox”…pe bune? Xerox?

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu