Ipocritul Oprişan se vrea de partea poporului

0
120

Marian Oprişan, care conduce de două decenii unul dintre cele mai sărace judeţe din România, vrea să pară în aceste zile de partea străzii, aceeaşi stradă care la Focşani i-a strigat să plece. Într-o postare făcută azi noapte pe Facebook, Oprișan se dă revoluționar, plecând de la discursul său de la recentul Congres al PSD, unde nu a mai candidat la nicio funcție. El lasă de înțeles că nu a mai vrut funcție, fără să spună că interdicția a fost stabilită de conducerea partidului. În realitate însă a vrut să fie vicepreședinte național PSD, așa cum s-a aprobat prin rezoluția de la Conferința Județeană a PSD Vrancea.

Dar iată ce judecăți de valoare emite baronul care nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase.

„Pe data de 18 octombrie la Congresul PSD am spus că nu candidez la nici o funcţie în conducerea centrală a partidului pentru că nu cred în centralizare. Astăzi, după 25 de ani, România nu seamănă cu ţările occidentale pe care vrem să le atingem ca nivel de dezvoltare.
România de astăzi, cu excepția Parlamentului, are aceeaşi administraţie ca pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Aceeaşi administraţie centrală, aceeaşi primari colegi care merg cu mapa în mânuţă la ministrul X sau la ministrul Y. Indiferent de demisii sau de schimbările care se produc zilele acestea nu vom ajunge să trăim mai bine dacă fiecare om din fiecare sat, din fiecare comună, din fiecare oraş, din fiecare judeţ nu va avea un nivel de trai decent, iar acest lucru se poate realiza doar cu un proiect responsabil de descentralizare a puterii, gândit de profesioniști și asumat de toată societatea. Responsabilitatea trebuie să meargă la comunitățile locale. Spre exemplu, în U.E. viitorul este al comunităților locale, nu al guvernelor. În democrațiile consolidate – Franța, Germania, Spania sau Italia – guvernele nu mai fac decât reformă, strategie, programe naționale și misiuni de control, restul pârghiilor de putere fiind la autoritățile locale, cele mai apropiate de cetățean și cele care le pot rezolva problemele. Asta înseamnă, cu adevărat cea mai importantă modificare în bine a sistemului și statului administrativ numit România! Asta solicit de 25 ani colegilor mei din clasa politică românească. Din păcate am fost minoritar, dar sper că o dată cu mesajul puternic al oamenilor să ne aplecăm serios asupra acestui deziderat care ne poate aduce România pe care ne-o dorim cu toții: o țară sigură, civilizată și prosperă, cu grijă maximă față de oameni”, scrie Oprişan pe Facebook.