Ţigări de contrabandă din Ucraina şi Moldova, descoperite la Adjud de DIICOT

0
216

Procurorii DIICOT Vrancea au descoperit ieri la Adjud 3 persoane care transportau cu două maşini cantitatea de 4.909 pachete de ţigări de proveniență Ucraina și Republica Moldova fără timbre de accizare. Acţiunea a fost desfăşurată împreună cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi a inclus 40 de percheziţii în locaţii din Vrancea, Suceava, Neamţ şi Iaşi.
Ancheta a dus la destructurarea unei reţele de trafic de ţigări care a acţionat în ultimele luni pe raza judeţului Vrancea. „În urma cercetărilor efectuate a rezultat suspiciunea rezonabilă că pe raza judeţului Vrancea a acţionat un grup infracţional organizat specializat în procurarea, deţinerea, transportul şi distribuţia de ţigări introduse în România în mod ilegal, ca urmare a derulări unor activităţi de contrabandă, grup ce avea conexiuni pe raza judeţelor Neamţ, Suceava şi Iaşi.
S-a stabilit că în perioada cuprinsă între luna noiembrie 2015 – luna martie 2016 membrii grupului au procurat, deţinut, transportat şi distribuit pe „piaţa neagră” cantitatea totală de 58.970 pachete de ţigări provenite din activităţi de contrabandă, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind în cuantum total de 736.931 lei.
Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate un număr de 3.061 pachete de ţigări, un număr de cinci autoturisme utilizate de membrii grupului infracţional pentru transportul cantităţilor de ţigări, sumele de 37.282 lei, 2.250 euro, 750 lire sterline şi un număr de 4 monede din aur „Franz Josef” „ se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
9 reţineri, propuneri de arestare înaintate Tribunalului Vrancea
„În urma cercetărilor efectuate s-a dispus măsura reţinerii faţă de un număr de 9 inculpaţi, faţă de aceştia propunându-se luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile, dosarul fiind înaintat, în acest sens judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea”, mai arată DIICOT.