joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateUn profesor focşănean dă de pământ cu Ponta şi cu ministrul Educaţiei

Un profesor focşănean dă de pământ cu Ponta şi cu ministrul Educaţiei

manuale2 manuale1

Profesorul focşănean Florin Roşu a postat o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta şi ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, în care le arată obrazul, ca dascăl, pentru felul în care a fost gestionată acordarea manualelor şcolare dar şi pentru felul dezastruos în care arată unele manuale pentru elevii de clasele I-III. El a postat şi două fotografii cu manuale jerpelite, primite de elevi, fotografii obţinute de la un grup de învăţători de clasa a III-a:

Către:
Victor Ponta, Prim Ministrul României
Sorin Câmpeanu, Ministrul Educației din România

Domnilor,

Am un copil în clasa a III-a. Ca toți copiii de clasa a III-a din acest an, n-au primit manuale când erau în clasa I. În clasa a II-a le-au primit prin decembrie. În acest an nu le-au primit și nici nu se știe când sau dacă o să le primească. În timpul ăsta, eu și toți părinții elevilor de clasa a III-a am plătit impozite și v-am admirat la televizor când vă lăudați cu creșterea economică. Unii copii de clasa a III-a din țara asta au primit la începutul anului școlar manualele pe care le vedeți în imaginile astea. Manualele din imagini, pe lângă faptul că sunt infecte, nu prea mai au legătură cu noile programe școlare. Domniile voastre, dacă ați avea un copil în clasa a III-a, ce părere ați avea?

Nu vreau să vă spun ce părere am eu despre chestiunea asta ca să nu vă jignesc, însă am o întrebare simplă: dacă nu sunteți în stare să puneți manuale pe bancă elevilor din învățământul primar, de ce nu plecați acasă? Chiar nu înțeleg.

Florin Rosu
Florin Roşu, autorul scrisorii către ministrul Educaţiei

Florin Roşu este profesor de pedagogie la Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” din Focşani.


ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Bravo. Bine punctat. Pana cand mai acceptam sa fim condusi de oameni insuficient pregatiti si rau intentionati?

  2. Putea să-i scrie și domnului Președinte sau Primei Doamne dacă tot sunt într-o tabără. Pe lângă manualele jerpelite să se fi gândit și la hainele jerpelite de la second hand ale profesorilor, la încălțămintea chinezească. Să-și fi amintit de al 13-lea salar tăiat tot de cei ai lui. Să-i dea Dumnezeu un dram de empatie cu cei din breaslă nu un creier spălat de politică. Sunt lucruri adevărate ce spune, dar răul trebuie tăiat de la rădăcină.

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu