Subvenția pe suprafață, mai mare în 2017

0
443
Conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură anunță că producătorii agricoli vor primi subvenții mai mari în campania 2017. Conform calculelor, subvenția pe suprafață va crește, anul viitor, cu circa 50 de euro pe hectar și va ajunge la 130 de euro. ”Principala problemă pe care a întâmpinat-o APIA a fost faptul că softul nu a fost actualizat, dar în momentul de faţă softul este dezvoltat pentru că în anul următor să respectăm termenele stabilite, să plătim avansurile urmând apoi ca plăţile regulare să le începem din ianuarie. Anul trecut subvenția pe hectar a fost de 80 euro, anul acesta doar avansul va fi 97 de euro, deci va ajunge probabil la 130 euro pe hectar”, a declarat directorul general adjunct al APIA, Paul Kmen.
Pe lângă cuantumul subvenţiei, se va modifica şi modul de alocare a acestui sprijin financiar, pentru ca în viitor să nu se mai ajungă în situaţia în care, pentru cultura de seminţe de cartofi, s-au acordat subvenţii de peste 23.000 de euro pe hectar, iar în cazul bovinelor de carne circa 1.300 euro pe cap. ”Mai este ajutorul naţional tranzitoriu care este în funcţie de producţie. Sunt plafoane pe care nu am reuşit să le atingem pentru că mulţi fermieri nu au putut să îşi atingă targetul de producţie, astfel că nu am putut să plătim. La sămânţa de cartofi am plătit 23.000 euro pe hectar. Nu s-a atins productivitatea, dar plafonul a rămas acelaşi. În zootehnie am dat 1.300 euro pe cap de bovină, anul acesta vom regla subvenţiile în funcţie de unde este nevoie de sprijin”, a mai spus director general adjunct Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.
Potrivit datelor APIA, cele mai mari subvenţii alocate aferente cam­pa­niei agricole din 2015 au fost pentru cultura de cartof de sămânţă – 23.745 euro pe hectar, pentru cartofi timpurii, semitim­purii şi de vară – peste 11.000 euro pe hectar, iar pentru tomate destinate in­dustrializării, cultivate în câmp, fermierii au primit circa 13.700 euro pe hectar. Din 1,59 miliarde de euro, cât era plafonul total alocat pentru plata subvenţiilor din Fondul European de Garantare Agricolă aferente campaniei agricole din 2015, APIA a achitat, până acum, după întârzieri, 1,46 miliarde de euro, adică în jur de 90% din plafonul alocat.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentA murit ziaristul Aurel Stanciu
Articolul următorRomânia e pe plus la producția de vin