duminică, septembrie 15, 2024
AcasăSocietateȘi angajații TESA din sistemul de sănătate sunt nemulțumiți de salarii și...

Și angajații TESA din sistemul de sănătate sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă

Guvernul continuă sarabanda umilirii salariaților TESA din sănătate. Serviciile de calitate în spitale înseamnă, pe lângă îngrijirile medicale și un mix de servicii conexe cum sunt serviciile de cazare, masă, asigurarea de utilități, comunicații, asigurarea funcționalității instalațiilor, inclusiv aparatura medicală și altele.

Calitate în sănătate!

Este dovedit că este imposibil de oferit în condiții insalubre și empirice de secol 16. Cea mai importantă resursă a oricărei entități publice, indiferent de forma de organizare, este resursa umană, fapt ce-l resimțim tot mai mult în ultima perioadă. Personalul TESA (tehnic administrativ și suport) care este mai mult decât umilit salarial și supraîncărcat cu sarcinile ce trebuie că le preia din cauza numeroaselor plecări din spitale ale colegilor, către alte domenii de activitate economică, care prețuiesc meseriile de economist, jurist, inginer, dar nu în ultimul rând al muncitorilor calificați electricieni, instalatori, zidari, fochiști, lăcătuși mecanici, bucătari etc, care cu greu îi mai regăsim, chiar și pentru unele reparații necesare chiar și în domeniul personal. Frustrarea salariaților TESA din sănătate este la cote maxime, pentru prima oară în cadrul luptei sindicale întâlnim, în cadrul acestui sector, salariați care ne transmit că sunt scârbiți de modul cum sunt tratați, fără excepție, de către toate guvernele, și vor pleca oricum din spitale, cu prima ocazie acolo unde nu mai sunt umiliți, salariile lor nefiind oricum motivante și nemaiavând așteptări sau perspectiva unor măsuri salariale reparatorii.

Având în vedere procedurile legale, fără de care nu se pot demara procedurile de scoatere la concurs a celor 7603 posturi vacante care au fost deblocate prin memorandum în data de 11 ianuarie, găsim că spitalele, urmând procedurile legale de organizare a concursurilor, personalul insuficient care trebuie să întreprindă aceste proceduri undeva pe la finalul lunii martie 2024, privind optimist, se vor putea semna primele contracte de muncă cu noii salariați. Mai mult decât atât, aceste proceduri legale cad în sarcina salariaților compartimentelor de resurse umane și în competența unor salariați, care la finalul anului trecut s-au văzut puși în situația dificilă de a-și modifica organigramele și propriile state de funcții în sensul retrogradării din funcția de șef birou sau serviciu, rămânând totuși cu aceleași sarcini și răspunderi ale activității, dar cu salarii sensibil reduse. Oricum numărul de posturi aprobate prin memorandum este o picătură într-un ocean, ieșirile din sistem într- un an sunt într-un număr foarte mare, cu mult mai mare decât al intrărilor, fapt care generează această lipsă acută de personal. (Biroul de presă, Federația Sănătatea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu