miercuri, iunie 12, 2024
AcasăSocietateProiect pentru tineret - "Credem în noi, credem în viitor"

Proiect pentru tineret – „Credem în noi, credem în viitor”

În săptămâna aceasta care tocmai se încheie, a avut loc a doua activitate de comunicare din cadrul proiectului de tineret „Credem în noi, credem în viitor”. Proiectul este organizat de Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeana de Sport Vrancea, o dată pe săptămână iar activitățile sunt susținute de psiholog Iulia Soare. Până în prezent, la proiect au participat 19 tineri de la mai multe școli și licee din județ. Proiectul „Credem în noi, credem în viitorul nostru” a pornit de la întrebarea „Pentru excursia numită „viață”, ce ți-ai pune în rucsacul numit „personalitatea mea”?”

Prima activitate în proiect a urmărit găsirea atitudinii potrivite față de potențiali „Spâni” pe care i-am putea întâlni în cale și care ne-ar putea transforma în servitorii lor, cum a pățit Harap-Alb. S-a stabilit că următoarele întâlniri vor avea ca obiectiv alte atitudini de pus în rucsacul nostru pentru viață, cum ar fi „Ce mă stresează și ce fac să nu mai fiu stresat?”, „Presiunea socială”, „Managementul timpului”, „Opțiunile pentru cariera mea”, „Curajul de a fi eu însămi fără să rănesc pe nimeni”, „Încrederea în mine și încrederea în ceilalți”.

Cea de-a doua activitate din proiect a urmărit adăugarea unor noi competențe de pus în rucsacul pentru viață, alături de cele de data trecută: încrederea în sine, toleranța față de ceilalți, calmul, răbdarea și altele. În privința stresului, participanții au aflat că există și posibilitatea eustresului, adică posibilitatea de a participa cu bucurie la provocările vieții care ne ajută să evoluăm, îndeosebi dacă este vorba despre competiții și concursuri. O altă competență de adăugat în rucsac ar fi capacitatea de a face față presiunii prietenilor. La activitatea din 22 august am reușit doar să analizăm situațiile stresante și posibilele soluții, urmând ca de data viitoare să exersăm modalități de autoliniștire și implicare cu încredere. Următoarea întrevedere va avea ca temă „Presiunea socială și consecințele ei”. Dacă simți că nu mai știi cum să faci față cerințelor sociale, ești binevenit și tu marți, 29 august, de la ora 11, la Centrul de Tineret Focșani.

Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană de Sport Vrancea mulțumește tinerilor participanți la acest proiect, precum și doamnei Iulia Soare, cea care se află mereu în mijlocul tinerilor și îi ghidează, cu răbdare, în această direcție. (DJS Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu