joi, iunie 13, 2024
AcasăAdministratiePe 1 martie se reia exercițiul național de alarmare publică ”Miercurea alarmelor”

Pe 1 martie se reia exercițiul național de alarmare publică ”Miercurea alarmelor”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea anunță că, în data de 1 martie 2023, în intervalul orar 10:00–11:00, va fi reluat exercițiul național de alarmare publică denumit generic ”Miercurea alarmelor”, pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Evenimentul este inclus în programul activităților cuprinse  în ”Săptămâna Protecției Civile” și coincide cu data la care pe plan mondial este sărbătorită Ziua Internațională a Protecției Civile.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceste exerciții sunt destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în scopul centralizării datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale. Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor. În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul judeţului Vrancea şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei.

Reamintim principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie: alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele; prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele; alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele; încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație, vor fi particularizate cu sintagma ”Execițiu!” (ISU Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu