luni, septembrie 16, 2024
AcasăComuna meaCHIOJDENIElevii din 3 școli gimnaziale din Vrancea învață matematică și informatică în...

Elevii din 3 școli gimnaziale din Vrancea învață matematică și informatică în laboratoare dotate cu tablete

Școlile Gimnaziale Chiojdeni, Gugești și Tîmboești continuă programul Digitaliada și desfășoară anul școlar 2019-2020 în laboratoare echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă. „Felicităm școlile din Chiojdeni, Gugești și Tîmboești pentru continuarea programului. Sunt modele pentru celelalte școli din județul lor și ne bucurăm că profesorii din program împărtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.

„Tehnologia informației joacă un rol deosebit de important în pregătirea tinerei generații, educația digitală încurajând utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ. Elevii din mediul rural sunt dornici să învețe să utilizeze aceste metode”, declară directorul școlii, Ana Gavrilescu. ”Digitalul vine cu noutate: interiorizarea motivației pentru învățătură, elevii învață din proprie convingere. Consider că proiectul Digitaliada are un rol deosebit în a elimina anumite neajunsuri ale mediului rural.”, afirmă directorul școlii din Chiojdeni, Cristian Tache. ”Proiectul Digitaliada răspunde pe deplin dorinței de cunoaștere, de autodepășire. Este proiectul prin intermediul căruia noi, cadrele didactice, avem posibilitatea de a prezenta conținutul într-o manieră mult mai atractivă”, declară directorul școlii din Gugești, Violeta Grecu.

Cu ediția 4.0 a programului Digitaliada, Fundația Orange adaugă încă 10 școli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Șieu (Bistrița-Năsăud), Sânpetru (Brașov), 23 august (Constanța), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureș), Acățari (Mureș), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roești (Vâlcea). Noile școli intrate în programul Digitaliada al Fundației Orange se alătură celor 40 din edițiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, intră în anul școlar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada. Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, selectate și pregătite de experți educaționali.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro. (comunicat Fundația Orange)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu