marți, iulie 23, 2024
AcasăSportVIDEO Educație prin sport, un proiect social pentru copiii din tot județul

VIDEO Educație prin sport, un proiect social pentru copiii din tot județul

Asociația Județeană de Fotbal și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul Școlar Județean, au demarat un proiect de responsabilitate socială sub genericul ”Un viitor mai sigur, să fim mai buni”. Proiectul are ca scop crearea și dezvoltarea unui mediu propice desfășurării activităților sportive de masă (fotbal în principal), bazat pe fair-play, valori morale, performanță, management modern, voluntariat și implicare socială. Inițiatorii și-au stabilit mai multe obiective: promovarea activităților sportive în județ, promovarea județului nostru prin sport, implicarea autorităților locale în activitățile sportive, atragerea unui număr cât mai mare de oameni, educația prin sport, dezvoltarea spiritului de echipă, a responsabilității, moralității, respectului, formarea și promovarea unor structuri sportive profesioniste ș.a. ”Este cel mai ambițios și mai important proiect de sport din județul Vrancea de după 1989. Vrem să cuprindem aproape toate localitățile județului din mediul rural în acest proiect. Noi am mai organizat competiții pentru copii și în anii trecuți dar acesta este unul de anvergură”, a menționat președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru.
IMAG0497Proiectul se implementează în perioada aprilie-iunie 2016, pe două categorii principale: sportul pentru mase și sportul de performanță. Vor participa copii sub 14 ani care vor disputa partide de fotbal grupați în echipe de câte 7 jucători (portar și 6 jucători de câmp). Se vor organiza 8 turnee în mediul rural și unul final la Focșani. ”Turneele vor avea loc în fiecare zi de sâmbătă, începând cu data de 2 aprilie. Primul va fi la Nănești, iar celelalte gazde vor fi, în ordine, Gugești, Homocea, Golești, Slobozia Ciorăși, Vidra, Vîrteșcoiu și Movilița. Turneul final va avea loc la Focșani, pe 11 iunie,sperăm ca pe Stadionul Milcovul. Noi asigurăm un buget de 9.000 de lei pentru materiale promoționale, arbitraj, transport și alte cheltuieli de organizare. Putem suplimenta, dacă va fi nevoie. Oricum, este cea mai bine finanțată competiție de către instituția noastră până acum, dat fiind importanța acesteia”, susține directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Daniel Gongu. Întreaga competiție va beneficia de sprijinul Inspectoratului Școlar și al Inspectoratului de Poliție. ”Am primit cu bucurie participarea la acest proiect, noi vom asigura siguranța și ordinea publică. Și noi încurajăm competiția fair-play, fără violență, spiritul de echipă, respectarea regulilor de joc. Le vom oferi și surprize copiilor participanți și spectatorilor prin prezentarea tehnicii și echipamentelor din dotarea poliției în fiecare comună unde se desfășoară turneele”, a declarat comisarul șef Zorel Burlan, din cadrul IPJ Vrancea.
 Finaliștii vor primi echipamente de joc, mingi de fotbal și diverse alte premii individuale asigurate de Federația Română de Fotbal, prin AJF Vrancea, și de alți parteneri. Inițiatorii proiectului speră ca fotbalul la nivel de copii și juniori să se dezvolte pe termen mediu și lung, astfel încât să constituie baza renașterii fotbalului vrâncean.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu