Ce este un robot de bucătărie și cu ce te ajută?

0
168

Un robot de bucătărie  este acel gadget ideal pentru bucătărie, indiferent dacă ești o adevărată gospodină sau dacă tocmai ai debutat în folosirea aragazului. Ai auzit de acest mic aparat? Aici îți spunem tot ce poate face pentru tine.

Pentru ce este un robot de bucătărie?

Este un blender? Este un mixer? Nu, deși un robot de bucătărie împarte anumite funcții cu aceste aparate. De fapt, un robot de bucătărie este aliatul perfect care te va salva de munca pe care o faci în mod normal cu propriile mâini sau cu cuțite, lame sau alte ustensile. În esență, orice robot de bucătărie îți oferă patru avantaje mari:

  1. Acesta presupune o economie uriașă de timp în diferitele treburi pe care le faci pentru a prepara rețetele.
  2. Oferă o precizie ridicată în procesarea alimentelor, foarte dificil de realizat manual.
  3. Este potrivit atât pentru rețetele dulci și sărate, cât și pentru alimentele crude și gătite.
  4. Confort, deoarece într-un singur produs ai practic tot ce ai nevoie pentru a găti.

Acest lucru face ca un robot de bucătărie să fie o opțiune ideală în diferite situații: dacă gătești de obicei cantități mari, dacă nu ai prea mult timp să gătești, dacă, din diferite motive, ai mai puțină putere sau mobilitate în mâini, dacă nu vrei să te complici etc.

Care sunt funcțiile unui robot de bucătărie?

Există multe sarcini pe care le poți lăsa în mâinile robotului de bucătărie, datorită diferitelor accesorii pe care le încorporează. Iată care sunt:

  • Tăiere: tai orice mâncare datorită lamelor metalice puternice: legume, carne, ierburi, nuci, pește etc. Ideal pentru prepararea umpluturilor și sosurilor.
  • Batere: de la smântână și albușuri, până la prepararea shake-urilor și a smoothie-urilor. Acest lucru se poate face cu tijele unui robot sau cu ulciorul.
  • Stoarcere: pregătești sucuri sau sosuri sau băuturi naturale pe care le poți bea direct.
  • Frământare: datorită lamelor de amestecare, niciun aluat nu va ieși mai puțin decât perfect și nu vor exista bulgări. Poți face de la pizza la prăjituri și fursecuri.

Desigur, amintește-ți că un robot de bucătărie nu emite căldură, așa că, pentru a termina de gătit unele dintre creațiile tale, va trebui să folosești cuptorul cu microunde, cuptorul sau aragazul.

Diferențele dintre un robot de bucătărie și blender

Un robot de bucătărie nu are aceleași caracteristici ca un blender, ci este un aparat mult mai complet.

Blenderele au de obicei lame mici și un pahar înalt în care se amestecă lucruri pentru a pregăti diverse rețete: smoothie-uri, creme, supe, sosuri, piureuri, smoothies etc. Cu unele blendere poți zdrobi gheața și alte alimente dure, cum ar fi fructele decojite, nucile etc. Pe scurt, practic un blender îți permite să bați, să amesteci și să tai alimentele, în special cele cu lichide sau care, cel puțin, le generează atunci când le amesteci.

La rândul său, un robot de bucătărie îți permite să amesteci, să tai, să macini și să frămânți alimentele, pentru a crea mai multe rețete. Desigur, trebuie să le pregătim „uscate”, fără lichide. În plus, un robot de bucătărie îți permite să selectezi diferite tipuri de tăieturi, lucru care nu se poate face cu un blender.

Câteva idei pentru folosirea unui robot de bucătărie

După cum poți vedea, un robot de bucătărie este un adevărat aparat multifuncțional în bucătărie. Iată câteva idei de lucruri în care te poate ajuta:

Vrei să încerci cel mai bun hamburger? Alege o carne de calitate, tai-o și amestec-o cu ceapă, condimente și chiar brânză.

Devino regele sosurilor: guacamole, hummus, pesto… Taie ingredientele până se emulsionează și bucură-te.

Pâinea cumpărată a rămas veche? Zdrobește-o și folosește pesmetul în mai multe rețete.

Poți prepara un unt natural delicios.

Dacă nicio brânză rasă din supermarket nu te convinge, alege brânza pe care o dorești și rade-o cu robotul de bucătărie.

Poți tăia cartofii rapid și ușor, laminându-i după bunul plac. Astfel, poți face, de exemplu, o delicioasă omletă de cartofi.

Îți place patiseria? Este ajutorul ideal pentru baterea albușurilor sau a smântânii!