VIDEO Ziua Internațională a Râsului. Imagini superbe cu cea mai mare felină sălbatică a Europei

0
149
De trei ani, 11 iunie a devenit Ziua Internațională a Râsului. Inițiativa este una europeană și are ca scop creșterea nivelului de conștientizare cu privire la oportunitatea de a conviețui cu cea mai mare felină sălbatică a Europei, al cărei efectiv populațional de pe acest continent a scăzut drastic începând cu secolul 19. Este un moment de apreciere a eforturilor de conservare integrate ale mai multor țări, care fac front comun pentru asigurarea conectivității habitatelor râsului dincolo de granițe și a supraviețuirii speciei pe termen lung.
Această zi reprezintă și pentru noi un motiv de bucurie și un bun prilej de a ne aminti că ecosistemele forestiere montane ale României adăpostesc una din cele mai sănătoase populații de râs (Lynx lynx) existente. Admirabil și foarte discret, râsul reprezintă o importantă componentă a patrimoniului natural, comoara neprețuită a țării noastre.
Remarcabila valoare naturală este reflectată și prin faptul că România este, de asemenea, partener în încercările de conservare internaționale ale speciei, prin proiectul LIFE Lynx, unde echipa ACDB, în colaborare cu Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, ajută la refacerea și menținerea unei populații de râs aproape dispărută, din Munții Dinari și Sud – Estul Alpilor.
Mai jos avem plăcerea de a vă arăta câteva cadre cu încântătoarea felină, obținute de noi de-a lungul timpului, în cadrul programelor de monitorizare efectuate. (Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice)

 

loading...