VIDEO Polițiștii vă recomandă să aveți grijă la tranzacțiile online

0
435

În perioada 11-12 noiembrie a.c., polițiștii Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității Vrancea trag un nou semnal de alarmă prin informarea cetățenilor din zonele parcurilor și centrelor comerciale din municipiul Focșani (în special la magazinele care efectuează și vânzări online) și le recomandă cumpărătorilor să fie atenți cum și de unde își achiziționează anumite produse pentru a nu deveni victime ale fraudelor online. Având în vedere faptul că a început perioada în care majoritatea magazinelor fizice și online practică reduceri și promoții pentru anumite produse, oamenii tind să devină neatenți în mediul online, hipnotizați de posibilitatea unui chilipir și speriați că stocurile s-ar putea consuma cu rapiditate. Pandemia COVID-19 a determinat și mai mulți consumatori să se orienteze spre comerțul on-line. Pentru toți, această tendință aduce atât provocări, cât și oportunități, dar însemnă și un risc mai mare de fraude cărora le pot cădea victime cei care nu își iau măsuri de precauție. Activitățile de informare au fost desfășurate împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, discuțiile cu cetățenii fiind însoțite de pliante cu recomandări preventive.

Pentru a vă bucura de cumpărături în siguranţă, vă recomandăm:

– Evitați să cumpărați online de pe link-uri provenite din surse necunoscute sau analizați-le cu o soluție de securitate înainte de a le deschide!

– Nu răspundeți niciodată mesajelor prin care vi se solicită să furnizați date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare!

– Asigurați-vă că adresa paginii web a magazinului pe care îl accesați este corectă! De cele mai multe ori, denumirile site-urilor înșelătoare se diferențiază de cele corecte doar printr-un singur caracter. De asemenea, nu vă bazați pe aspectul familiar al site-ului, pentru că acesta poate fi imitat cu ușurință.

– Verificați întotdeauna o promoție pe canalele oficiale ale magazinului (pagina web, pagini autentificate pe rețelele sociale)!

– Verificați-vă regulat conturile, în special înainte și după tranzacțiile online, pentru a fi sigur că totul este în regulă și că nu au apărut tranzacții pe care nu le-ați autorizat.

-Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute. Folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiţi pentru marfă după ce v-aţi asigurat că aţi primit ce aţi comandat.

-În cazul în care efectuaţi, totuşi, plata online pentru diferite produse, fiţi atenţi când oferiţi detaliile cardului de credit sau debit pe internet.  Refuzaţi tranzacţia dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe card).  Este mai sigur să folosiţi un card de debit dedicat tranzacţiilor on-line.

Campania Poliției Române – Siguranța Online – vă provoacă să vă testați priceperea în a vă feri de fraudele online și își propune să reducă numărul de persoane înșelate, prin sfaturi utile și descrierea unor metode frecvente de operare. 15 secunde și un click pe: https://sigurantaonline.ro/

Învață să faci cumpărături online fără riscuri! Sesizează autorităților orice tentativă de fraudă! (IPJ Vrancea)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentIonel Dancă, deputat PNL Vrancea: ”Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec și eu!”
Articolul următorFOTO DGA Vrancea, în campanie de prevenire a corupției în rândul Jandarmeriei Române