ULTIMA ORĂ Noi suspiciuni de infectare la Spitalul Militar din Focșani

0
787

UPDATE    Neoficial, sunt 22 de cazuri diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 la Spitalul Militar Focșani. Până acum s-au efectuat 60 de teste, dar nu au ajuns toate rezultatele. De asemenea, urmează să se testeze și alte cadre ale Spitalului Militar.

După cazurile confirmate de infectare cu noul coronavirus, din Vrancea, jurnaliștii sunt ”bombardați” cu informații din surse neoficiale despre alte (multe) suspiciuni și multe lipsuri în ceea ce privește echipamentele de protecție din unitățile medicale județene. Oficial, știm că două cadre ale Spitalului Militar ”Dr. Alexandru Popescu” din Focșani au fost confirmate pozitiv în urma analizelor. Imediat, unitatea medicală a MApN s-a închis pentru 48 de ore, pentru o dezinfectare generală. Totodată, s-a spus că s-au recoltat probe de la alți angajați ai spitalului. Pe surse, pentru că informații oficiale nu se comunică, s-a vorbit de mulți angajați ai Spitalului Militar din Focșani care ar avea simptome și ar putea fi infectați cu SARS-CoV-2: ieri era vorba de 19, azi de 22 și chiar 28 de angajați. Pe lângă aceștia, s-ar mai putea număra membrii familiilor respective, apropiați, dar și angajați și deținuți de la Penitenciarul Focșani, care au ajuns, în ultima perioadă, la Spitalul Militar ”Dr. Alexandru Popescu”. Așteptăm, totuși, clarificări, măcar de la Ministerul Apărării Naționale pentru că mult-trâmbițatul ”Grup de Comunicare Strategică” este o glumă în ceea ce privește obiectul de activitate pentru care a fost înființat.

O altă mare problemă o reprezintă dotarea insuficientă cu materiale și echipamente de protecție. Cadrele medicale de la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani și de la Serviciul de Ambulanță Județean se plâng de lipsa materialelor de protecție. Sunt foarte puține echipamente și nu ajunge la toată lumea. Cadrele medicale intră în contact direct cu bolnavii și, până se confirmă infectarea, prea puțini au la dispoziție echipamentele necesare de protecție. Toate aceste informații ne sunt transmise telefonic sau prin mesaje private. Și nu credem că sunt intoxicări sau exagerări fără rost.