Ulei alimentar uzat în schimbul unei sticle de ulei de floarea soarelui

0
2988

Compania locală de retail Paco Supermarkets se implică în campania de reciclare a uleiului alimentar uzat. Compania a anunțat că așteaptă clienții să aducă uleiul folosit în bucătărie, în schimbul căruia vor primi o sticlă de ulei de floarea soarelui. ”Te așteptăm în toate supermarketurile Paco și la Paco Cash&Carry cu 4 litri de ulei alimentar uzat și-ți oferim în schimb 1 litru de ulei de floarea soarelui. Uleiul trebuie sa fie curat, fără apă, fără reziduuri alimentare și ambalat în recipiente de plastic, cu dop etanș, cu filet și cu volume cuprinse între 1 litru și 5 litri. Împreună păstrăm planeta curată!”, au transmis reprezentanții Paco.

Potrivit specialiștilor, atunci când aruncăm uleiul alimentar uzat în sistemul de canalizare, acesta înfundă țevile și produce defecțiuni în sistemele din stațiile de epurare. Costurile de curățare și reabilitare a țevilor de canalizare sunt apoi introduse la consumatorul final, adică sporirea cheltuielilor. Un litru de ulei alimentar uzat care este aruncat în sistemul de canalizare poluează un milion de litri de apă. Această cantitate reprezintă necesarul pentru supraviețuire pentru un adult pe o durată de 14 ani. Specialiștii spun că, odată ajuns în resursele naturale de apă, uleiul formează o peliculă la suprafața apei care împiedică oxigenul să ajungă la plantele și viețuitoarele acvatice. Ca urmare, atât viețuitoarele cât și plantele din aceste ape mor din lipsă de oxigen. De asemenea, atunci când ajunge în sol, uleiul alimentar uzat râncezește. Ajunge să polueze solul și să oprească regenerarea acestuia. Astfel, pământul devine nefertil. Este necesar un interval considerabil de timp pentru ca acesta să devină din nou productiv. Pe de altă parte, uleiul alimentar uzat poate fi transformat în combustibil biodiesel, în săpun natural, în soluții de curățare, dar și în produs concentrat emulsionabil pentru toate tipurile de cofraje. De aceea, uleiul alimentar uzat trebuie colectat de la populație și de la agenții economici și transformat în lucruri folositoare. (sursa: icdv.ro)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentInspectorii antifraudă, în control la importatorii/ comercianții de legume-fructe și la balastiere/ Sancțiuni de aproape 3 milioane lei, sechestru pe marfă de 2,3 milioane lei
Articolul următorA doua zi a ”Săptămânii Prevenirii Criminalității” a fost dedicată prevenirii violenței în familie