Tradițiile, meșteșugurile și mausoleele vrâncene vor fi prezentate elevilor din Transnistria

0
318
Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Asociația Națională Cultul Eroilor Regina Maria – Filiala Vrancea și Școala Gimnazială Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia Popești, participă în perioada 1-5 iunie 2022 la prima ediție a proiectului educațional Tradiții vrâncene. Organizatorii își propun să păstreze vii valorile patrimoniale vrâncene și să construiască punți de legătură durabilă cu comunitatea românească transnistreană din Republica Moldova. În acest scop, instituțiile vrâncene vor organiza activități de conservare și promovare a patrimoniului cultural românesc imobil, mobil, imaterial, la care să participe elevi și cadre didactice din Cocieri, raionul Dubăsari, Republica Moldova.
Centrul Cultural Vrancea va promova meșterii populari și activitatea acestora, prezentând atelierele de lucru și obiectele tradiționale, în secțiile externe din:
– Nereju (Pavel și Tudorița Lupașc, Șerban Terțiu și Lenuța Terțiu);
– Jitia (Florica Țăpor);
– Vintileasca (Stana Apostu Georgescu).
La aceste activități educative vor participa și elevii din mediile dezavantajate și cu cerințe educaționale speciale, în perspectiva prevenirii abandonului școlar.
Între 1 și 5 iunie, elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic Vlad Ioviță din Cocieri, Republica Moldova, vor vizita și vor participa la ateliere de lucru ale meșterilor populari, vor participa la evenimentele de cinstire a eroilor neamului organizate la mausoleele vrâncene și se vor implica în activități educaționale comune cu elevii din școlile gimnaziale partenere ale proiectului, din comunele: Soveja, Nereju, Urechești, Bordești, Jitia, Vintileasca, Tătăranu. (Centrul Cultural Vrancea)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentFOTO VIDEO Ultima zi din cadrul evenimentului național ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” a fost dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului și siguranței rutiere
Articolul următorDuminică, ultimul film la Teatrul Focșani, din această stagiune