AcasăAdministratieSecretariatul General al Guvernul a mințit cu privire la impactul bugetar al...

Secretariatul General al Guvernul a mințit cu privire la impactul bugetar al înființării a 48 de noi posturi de directori

Hotărârea Guvernului pentru reorganizarea Secretariatului General al Guvernului (SGG), despre care PRESShub a scris în exclusivitate, prin care s-au înființat 26 de noi posturi de conducere, încalcă mai multe articole din legislația românească,  după cum este precizat chiar în răspunsurile primite de la ministerele avizatoare, și anume Justiție și Finanțe. Mai exact, cele două ministere spun negru pe alb faptul că SGG, condus de Marian Neacșu, a oferit ministerelor avizatoare informații greșite în Nota de fundamentare, cu alte cuvinte a mințit.

Bunăoară, cele două ministere observă faptul că în Nota de fundamentare a HG este menționat GREȘIT faptul că nu va exista impact bugetar, dar și că nu există sursa de finanțare, în condițiile în care bugetul de stat din acest an a fost adoptat deja de Parlamentul României. Este puțin probabil ca la acest nivel, chiar în inima Guvernului, să existe persoane atât de necalificate încât să scrie greșit un proiect de act normativ. Cel mai degrabă, a fost un act deliberat. Inițiatorul hotărârii de guvern, și anume SGG, prin dl Marian Neacșu, susține în mod fals, că înființarea acestor posturi nu va necesita un efort bugetar suplimentar. ”Prezentul proiect de act normativ nu are impact financiar. Personalul din noile structuri care urmează a se înființa se va asigura prin redistribuirea personalului existent. Ocuparea posturilor vacante se va realiza cu încadrarea strictă în limita prevederilor bugetare anuale alocate.” Însă, lucrurile par să stea exact pe dos.

Ministerul Justiției nu este de acord cu SGG-ul condus de Marian Neacșu. În Avizul emis de acest minister sunt precizate mai multe observații: ”Având în vedere majorarea numărului de posturi de la 524 (aprobate în prezent) la 572 (prevăzute în anexă), se impune completarea în mod corespunzător a Secțiunii a IV-a din Nota de fundamentare cu impactul financiar al proiectului pentru posturile nou înființate. În mod corespunzător urmează a fi revizuite atât mențiunile de la pag. 11 par. 7 din Nota de fundamentare, fiind evident că majorarea cu 48 a numărului maxim de posturi aprobate pentru SGG este de natură să genereze cheltuieli suplimentare de personal, care nu au putut fi cuprinse în bugetul aprobat.” Nu doar ministerul Justiției are observații de natură legală, ci și Ministerul de Finanțe. În avizul său pentru proiectul de HG se precizează faptul că prevederile din acest act normativ trebuie puse în concordanță cu prevederi legale, și anume cele care decurg din art. 15 alin. (1) din Legea nr. 69/2010, republicată, și art. 15 alin. (1) din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare. Altfel, constituie o încălcare a legislației în vigoare, concluzionează Ministerul de Finanțe. ”Potrivit informațiilor prezentate la pct. 4.8 din secțiunea a IV-a a Notei de fundamentare, prezentul proiect de act normativ nu are impact financiar. Personalul din noile structuri care urmează a se înființa se va asigura prin redistribuirea personalului existent. Ocuparea posturilor vacante se va realiza cu încadrarea strictă în limita prevederilor bugetare anuale alocate.” (foto: Guvernul României)

Articolul integral pe acest subiect îl puteți citi pe PRESShub.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu