AcasăCulturăSe apropie Festival de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”

Se apropie Festival de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”

În frumusețea și liniștea oferită de Delta Siretului la începutul toamnei veți putea fi alături de liceenii care au acceptat provocarea de a-și prezenta spectacolele realizate într-un cadru neconvențional. “Ora de Teatru” va aduce la cea de a IV-a ediția a festivalului adolescenți din Republica Moldova și România.

Liceenii prezenți la proiectul de educație nonformală prin teatru vor participa la ateliere de teatru susținute de personalități din lumea teatrului, din România. Se vor întâlni cu cadrele universitare, de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București., în cadrul unui colocviu educațional. Vor participa și la alte activități desfășurate în cadrul festivalului prin care organizatorii duc cultura în comunitățile locale, din mediul rural și urban, prin educația nonformală, terapia prin teatru și târgul de carte.

Spectacolele trupelor vor fi prezentate atât în fața juriului festivalului, cât și în localități din județul Vrancea, în fața publicului format în majoritate din elevi din școlile și liceele din aceste localități. Localitățile în care se vor juca spectacolele liceenilor vor fi Focșani, Adjud, Mărășești, Odobești, Panciu, Pufești, Soveja, Vidra și Vizantea Livezi. Juriului acestei ediții a festivalului va fi format din actrița Adriana Trandafir (președintele juriului), regizorul Gheorghe Balint și actorul Ștefan Lupu. Spectacolele și trupele de liceeni care vor evolua în fața juriului sunt:

  • Trupa “Ad Hoc” Pitești– “Oscar și Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt, în regia dlui. Mihai Savu;
  • Trupa “Artis” Piatra Neamț – “Cartea de jucării” de Tudor Arghezii, în regia dnei Gina Gulai;
  • Trupa “Calea Ferată” Constanța – “Familia Tot” după Orkeny Istvan, în regia dnei. Magda Baciu;
  • Trupa “Ghioceii” Mingir- “Fata moșului cea cuminte” după Ion Creangă, în regia dlui. Mihail Sîrbu;
  • Trupa “Leira” Rm. Vâlcea – “Woyzech” după Georg Buchner, în regia dnei. Doina Migleczi;
  • Trupa “Ludicii” Brăila – “Pisica Verde” de Elise Wilk, în regia dnei. Cătălina Nedelea;
  • Trupa “Ștefan Iordache” București – “Puterea dragostei” de Ion Băieșu, în regia dnei. Ramona Iacov;
  • Trupa “Thaliamar” Mangalia – “Șantaj” de Liudmila Razumovskaia, în regia dnei. Aura Mircea;
  • Trupa “9Theatre” Cluj Napoca – “Angajare de clown” de Matei Vișniec, în regia dnei Dana Moisiuc.

La festival va participa, în afara competiției, și Trupa de Teatru Protha cu două spectacole “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” după Mark Haddon și “Wanda” de Mihaela Michailov și Radu Apostol, în regia lui Cătălin Eduard Sfîrloagă.

Festivalul va avea loc în perioada 07 / 11 septembrie 2022 și va avea ca locație principală Zaga Zaga Sat. Intrarea la activitățile proiectului, indiferent de localitatea sau locația unde se vor desfășura, va fi una liberă, în limita locurilor disponibile. (Asociația Protha)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu