Războiul din Ucraina, după o lună: mii de oameni uciși, printre care și copii, mii de clădiri distruse, peste 6 milioane de ucraineni și-au părăsit casele

0
539

În ultimele 24 de ore, bombardamentele au continuat în mai multe orașe ucrainene. Printre cele mai afectate sunt Mariupol și Harkov, două orașe prospere, repere culturale și istorice din Ucraina. Potrivit Parlamentului Ucrainei, 4.379 de case au fost distruse de la începutul războiului din Ucraina și 6,5 milioane de ucraineni și-au părăsit casele. Parlamentul de la Kiev a precizat că mii de oameni au fost uciși, inclusiv 121 de copii. În Mariupol, circa 90% dintre clădiri sunt avariate sau distruse. Potrivit Națiunilor Unite, invazia rusă a ucis mii de oameni, a trimis 3,6 milioane de ucraineni în străinătate și a alungat peste jumătate dintre copiii Ucrainei.

Liudmila Denisova, însărcinată a Parlamentului ucrainean cu drepturile omului, susține că peste 400.000 de cetățeni ai Ucrainei au fost duși forțat în Rusia. Armata rusă a luat cetățenii ucraineni din Mariupol și din alte orașe asediate. Printre ucrainenii luați de ruși se numără 84.000 de copii. Liudmila Denisova a precizat că ucrainenii respectivi sunt ţinuţi în condiţii primitive, cu puţină hrană şi puţină apă. Miercuri, oficiali ruşi au afirmat că peste 384.000 de ucraineni au mers de bunăvoie în Rusia, unde li s-au oferit cazare şi bani.

”Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei încalcă grav dreptul internațional și provoacă pierderi de vieți omenești și rănirea civililor la o scară enormă. Rusia direcționează atacurile împotriva populației civile și vizează obiective civile, inclusiv spitale, unități medicale, școli și adăposturi. Aceste crime de război trebuie să înceteze imediat. Cei responsabili și complicii lor vor fi trași la răspundere în conformitate cu dreptul internațional. Sunt inacceptabile asediul Mariupolului și al altor orașe ucrainene, precum și refuzul forțelor militare ruse de a permite accesul umanitar. Forțele ruse trebuie să prevadă imediat căi sigure către alte zone din Ucraina, precum și posibilitatea furnizării de ajutor umanitar în Mariupol și în alte orașe asediate.”, se menționează în rezoluția Consiliului European de joi, 24 martie.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentDepartamentul pentru Situații de Urgență reclamă un nou document care răspândește informații false
Articolul următorInspectorii de muncă vor controla și în acest an șantierele și firmele de construcții