Proiectul de populare cu păstrăv a apelor de munte din Vrancea, în competiție la Gala premiilor pentru un mediu curat. Proiectul are nevoie de cât mai multe like-uri pe Facebook

0
752

Proiectul “POPULAREA CU PĂSTRĂV INDIGEN A APELOR DE MUNTE DIN PARCUL NATURAL PUTNA-VRANCEA”, realizat de RNP Romsilva Administrația Parcului Natural Putna-Vrancea RA, este înscris la Gala premiilor pentru un mediu curat, ediția a XI-a. Proiectul a avut ca grupuri țintă peste 50 de voluntari de la cluburile de arte marţiale Aiki-Budo, Hakuryu şi Aiki-Kodokan, membre ale Federaţiei Române de Aikido Modern cât şi de la Cercetaşii României – Centrul Local Cascada Putnei, comunitatea locală, proprietarii de unități primire turiști, turiști, pescarii și sportivi.

Obiectivele proiectului au fost: refacerea ecosistemelor acvatice a râurilor de munte din Parcul Natural Putna Vrancea, creșterea potențialului trofic pentru vidră, reducerea presiunilor exercitate de speciile ihtiofage asupra păstrăvăriilor, informarea populației cu privire la importanța ecosistemelor acvatice. “Cantitatea de pește sălbatic din râurile montane s-a diminuat considerabil datorită pescuitului ilegal, amenajărilor hidrotehnice, deversărilor de ape reziduale și a rumegușului provenit de la instalațiile de prelucrare a lemnului. În prezent populația de pești a ajuns în punctul în care nu se mai poate reface fără ajutor din exterior. Este responsabilitatea noastră să reparăm greșelile trecutului. În acest sens, Administrația Parcului Natural Putna-Vrancea împreună cu voluntari de la Federația Română de aikido modern și Păstrăvăria Lepșa, au demarat în perioada mai – iunie 2019 activități ce au ca scop principal refacerea biocenozelor acvatice și creșterea populației de păstrăv indigen din râurile de munte din Parcul Natural Putna-Vrancea.”

Mai multe detalii despre proiect: www.premiilepentrumediucurat.ro/…/popularea-cu-pastrav-indi…

”Vă invităm să votaţi proiectul preferat – cu un “like” sau un “love” (singurele reacţii ce vor fi luate în calcul la numărătoarea voturilor) până pe 4 decembrie 2019, inclusiv! De asemenea, vă încurajăm să distribuiți mai departe proiectul, pentru a-l face cât mai cunoscut în rândul publicului larg.”, potrivit organizatorilor.