Primarul Misăilă susține că rezultatul alegerilor europarlamentare de la Focșani a fost viciat

0
161

În timp ce PSD vrea înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul la alegerile europarlamentare, primarul social democrat al Focșaniului, Cristi Misăilă, are încă fiori reci când se gândește la rezultatul votului din 26 mai. Dar în loc să recunoască înfrângerea în alegeri a partidului de guvernământ nu numai în județ, ci și în orașul pe care îl conduce, Misăilă acuză că rezultatul din municipiu a fost viciat. Acesta este contrariat de numărul mare al votanților pe liste suplimentare, argumentându-și susținerea cu cifre scoase din burtă.

“Un rezultat din punctul meu de vedere viciat, atâta timp cât în Focşani, pe listele electorale suplimentare, au participat la vot 6.800 de cetăţeni. Aproximativ 17% din votanţii care au fost prezenţi la urne au fost din afara localităţii, ori nu putem să spunem că aceasta este voinţa focşănenilor, ci a unor cetăţeni care au fost în tranzit. Mă bucur că Focşaniul a devenit oraş turistic. Cel mai mare număr de votanţi pe liste suplimentare în toată istoria alegerilor, fie europarlamentare, fie locale, fie parlamentare sau prezidenţiale a fost de 2.400 de votanţi. Dintr-o dată Focşaniul a devenit oraş turistic şi am avut 6.800 de votanţi”, a spus Cristi Misăilă, în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune Atlas TV.

Statisticile îl contrazic însă pe primarul Misăilă, pentru că în realitate au votat pe liste suplimentare 4.452 de persoane și nicidecum 6.800. La alegerile europarlamentare din 2014 la Focşani au fost 22.866 de votanţi, din care 2.261 au votat pe liste suplimentare, iar în 2019 au fost 38.236 de votanţi şi 4.452 de voturi pe listele suplimentare.

Misăilă a menționat că și la nivel de județ situația a fost asemănătoare, oferind alte cifre eronate.  “Este un fenomen la nivel de judeţ, pentru că şi la judet au fost 18.500 de votanţi pe listele suplimentare. La nivel de judeţ, de fiecare dată au fost maxim 7.000 de votanţi în istoria alegerilor, iar acest acest număr de acum nu ni le putem explica. Avem câteva suspiciuni pe care nu putem să le facem publice, în schimb e un rezultat viciat”, a spus primarul Misăilă.

În realitate, la nivelul judeţului Vrancea au votat pe liste suplimentare 16.662 de persoane şi nu 18.500.

Prin urmare, nu se poate vorbi de un rezultat viciat al alegerilor, cum nu s-a pus problema nici în 2014, când Cristi Misăilă organiza alegerile europarlamentare în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, fiind la acea vreme subprefect.

La Focşani, PNL a obţinut cel mai mare număr de voturi, 10.859, urmat de PSD cu 8.313 voturi şi USR-PLUS-8.036 de voturi.