Peste 4,7 milioane de români s-au vaccinat anti-COVID cu schema completă. Acoperirea vaccinală nu este suficientă

0
597

Statistica oficială ne arată că, în România, sunt 4,7 milioane de persoane cu schema completă de vaccin împotriva SARS-CoV-2. Acest număr nu este, însă suficient, ținând cont de numărul populației. ”În momentul de faţă vorbim de peste 4,9 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, peste 4,7 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă, ceea ce este un mare avantaj, spre deosebire de celelalte ţări care au decis să prelungească intervalul dintre cele două doze şi vedem, în perspectiva acestei variante virale Delta, cât de importantă este vacinarea cu schemă completă, pentru a ne proteja pentru riscul de spitalizare şi deces. Suntem la 7 luni de la debutul campaniei de vaccinare, dacă ne uităm la valori absolute, dacă ne uităm la valori de acoperire vaccinală, nu este suficientă faţă de imunitatea colectivă propusă de peste 70%, însă eforturile noastre vor fi susţinute în perioada următoare şi în ceea ce priveşte partea logistică, partea organizatorică şi în ceea ce priveşte partea de comunicare şi de informare”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la Antena 3.

Misiunea cea mai grea a specialiștilor este de a-i convinge pe ceilalți să se imunizeze. ”Este o misiune dificilă mai ales în contextul în care segmentul populaţional căruia ne adresăm acum este tocmai segmentul pe o parte ezitant, pe de o parte segmentul dezinteresat de tot ce înseamnă protejarea sănătăţii personale şi a sănătăţii colective. De aceea cred că este greu tot acest proces de convingere în ceea ce priveşte beneficiile vaccinării. Sigur că evoluţia epidemiologică favorabilă a demotivat o bună parte dintre persoane în sensul în care nu neapărat au renunţat la ideea de vaccinare, ci au decis să amâne acest demers, dar aş vrea să transmit un mesaj clar, că este perioada oportună în care putem să ne vaccinăm pentru că un val patru de o amplituine importantă poate să fie prevenit, încă avem timp în această perioadă, să putem preveni o creştere importantă a numărului de cazuri”, a explicat Valeriu Gheorghiţă. Așa cum s-a observat, România înregistrează o creștere cu 50 la sută a cazurilor de infectare în ultimele 7 zile. Miercuri s-a depășit borna de 100 de cazuri noi în 24 de ore, după 5 săptămâni în care media zilnică a fost cu mult sub 100 de infectări.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentUrșii agresivi pot fi omorâți. A fost inițiată, deja, o petiție pentru o stopa ordonanța de urgență
Articolul următorPrimăria Odobești are 5 posturi vacante