Oprișan „îi suflă” Sala Polivalentă din Focșani lui Misăilă

0
92

Aleşii judeţeni au solicitat prin vot Ministerului Tineretului şi Sportului preluarea celor trei tabere şcolare din Vrancea, din care una mai este funcţională – cea de la Gălăciuc. Argumentul principal pentru preluare este faptul că există o lege a descentralizării, care trebuie să-şi producă efecte pentru prima dată, dar și faptul că de la Revoluţie statul nu a investit nimic în acest obiective, timp în care două tabere, cele de la Coteşti şi Soveja, s-au închis (doar la Cotești s-a modernizat o parte din tabără, în 2010). În plus, Consiliul Judeţean vrea în administrare şi Sala Polivalentă, Complexul Sportiv din Sud şi Poligonul de tir. “Eu de 15 ani cer Guvernului României taberele. Pentru că îmi doresc ca elevii din Vrancea să meargă în mod civilizat în taberele de la Gălăciuc, Soveja, Coteşti. Să facem chiar internaţionale unele din aceste tabere. Pe baza fenomenului descentralizării, aceste bunuri trebuie să intre în proprietatea publică a judeţului Vrancea şi administrarea Consiliului Judeţean, în funcţie de destinaţia pe care o să o primească aceste obiective. Noi azi solicităm ca Ministerul Tineretului şi Sportului să fie de acord să transfere în patrimoniul judeţului Vrancea. Aceste active nu sunt purtătoare de credite, nu au datorii, sunt bunuri pe care comunitatea judeţului Vrancea trebuie să beneficieze de ele la sută la sută din capacitate”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

Consilierii județeni PNL au arătat că proiectul trebuia însoţit de mai multe informaţii. Drept pentru care s-au abţinut de la vot. „Am fi trebuit să ştim măcar, din momentul în care le preluăm, care ar fi începând de a doua zi costurile. Pentru că sunt clădiri, terenuri, personal pe care va trebui să-l preluăm, toate acestea au un impact în bugetul Consiliului Judeţean Vrancea. Ar fi trebuit nişte informații complete despre starea acestor bunuri. Noi ştim în linii mari care este starea lor, dar se puteau obţine nişte informaţii mai detaliate. Nu ni se spune despre planurile pe care le are Consiliul Judeţean cu aceste clădiri şi terenuri, dacă aceste clădiri mai sunt viabile sau nu. Votăm în orb, așteptând după aceea să vedem ce se întâmplă”, a spus alesul liberal Liviu Bostan.

De menţionat că, în decembrie 2016, şi Consiliul Local a solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului preluarea Sălii Polivalente din Focşani, dar situația s-a blocat pe parcurs. Primăria dorea în administrare această sală, pentru a o reabilita cu fonduri europene. „Aceasta a fost și discuția cu doamna ministru Elisabeta Lipă, căreia personal vreau să-i mulțumesc că și-a dat acordul ca această Sală Polivalentă a municipiului Focșani să fie dată spre administrare Primăriei. Condiția este că dacă în doi ani, în urma controalelor efectuate de echipele Ministerului Tineretului și Sportului, nu vor exista îmbunătățiri aduse acestei clădiri, dumnealor și-o vor putea lua înapoi în administrare”, spunea Cristi Misăilă în decembrie 2016.

În lumina noii situații, Primăria se vede nevoită să renunțe la proiect, așa cum s-a întâmplat anul trecut și cu intenția de reabilitare a celor două stadioane din Focșani, proiect care a ajuns tot la Consiliul Județean Vrancea.