joi, septembrie 19, 2024
AcasăSocietateNicolae al României va pedala la ”Mausolee pe bicicletă” și în acest...

Nicolae al României va pedala la ”Mausolee pe bicicletă” și în acest an

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, Asociația ”Monumente în Vrancea” va organiza ediția a IX-a a evenimentului ciclist ”Mausolee pe bicicletă”. Ediția din acest an se desfășoară în cadrul ”Zilelor europene ale patrimoniului”, care au tema „Patrimoniul cultural și comunitatea locală” și a Săptămânii Europene a Mobilităţii, care are tema “Eficiență energetică-Save energy”

Ca în fiecare an, ne-am străduit ca și în 2023 să oferim o experiență deosebită, să facem încă o ediție de neuitat pentru cei care pedalează la ”Mausolee pe bicicletă”. La startul ediției din acest an se vor afla peste 130 cicliști, pregătiți să pedaleze eroic și să descopere peisajele minunate dar și tradițiile culturale și gastronomice ale Vrancei. Vor fi alături de noi, și în acest an, ambasadorii ”Mausolee pe bicicletă”, AS Nicolae al României, jurnalistul Lucian Mîndruță și Iulian Ene de la Asociația „Adevărații VeloPrieteni”.

Ediția din acest an va avea punctul de plecare în fața Primăriei orașului Odobești, tocmai pentru a da posibilitatea participanților de a descoperi locuri și tradiții noi, mai ales că în această perioadă orașul este în mare sărbătoare căci în acest week-end este ”Toamna odobeșteană”. ”Mausolee pe bicicletă” este un adevărat festival cultural în care, pe lângă traseul plin de peisaje spectaculoase, vom avea parte și de momente artistice de excepție precum și de delicii gastronomice din zona Vrancei. La Mausoleul Mărăști vom avea un spectacol folk oferit de Cătălin Stepa iar la Soveja vom sărbători centenarul Mausoleului Eroilor.

Cu această ocazie, alături de Muzeul Vrancei, am pregătit la Mausoleul Eroilor Soveja câteva momente speciale – printre care o expoziție foto ”Mausolee pe bicicletă” dar și un concert de excepție al minunaților copii din Corul Parohiei Irești, condus de preotul Ionel Miron. Vom omagia prin acest program artistic eforturile unei generații care s-a sacrificat pentru apărarea națiunii și realizarea României Mari în 1918. Seara, aproape de finalul evenimentului, la Monumentul Istoric Biserica Cazaclii, cicliștii vor avea ocazia unică de a vedea tradiția Meșteșugului Vinului, un obicei vechi de sute de ani păstrat de Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”.

Ceremonia de medaliere a cicliștilor va avea loc într-un loc cu totul și cu totul special și exclusivist – Crama Beciul Domnesc, transformată într-un adevărat centru turistic de cel mai mare producător de vinuri din România. (comunicat organizatori)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu