Maratonul Siretului, a doua zi de Paști

0
171
În cea de-a doua zi a Sărbătorilor de Paști – 17 aprilie – este programată ediția a IV-a a Maratonului Siretului (sau altfel spus Maratonul celor Două Lacuri). Inițiatorul acestei competiții este cunoscutul maratonist adjudean Ilie Roșu. ”Maratonul Siretului este un eveniment unic în România, fiind o probă a curajului, desfășurată în cea de-a doua zi a Sfintelor Sărbători de Paști, pe cursul Siretului Inferior, într-un cadru natural în care pot fi admirate, din alergare, atât bisericile și monumentele ridicate în memoria eroilor locali căzuți în cel de-al doilea Război Mondial, în Primul Război Mondial și în Războiul de Independență, de pe traseul competiției (Adjudu-Vechi, Homocea, Ploscuțeni, Argea, Mănăstirea Sihastru, Mănăstirea Buciumeni, Lespezi, Costișa) cât și podul care traversează dinspre Adjudu-Vechi, peste râul Siret, lacul de acumulare și microhidrocentrala  de la Berești”, anunță organizatorii.
 
Concurenții din proba de ultramaraton (55 km) vor alerga prin 3 județe – Vrancea, Galați și Bacău – iar cei din probele de maraton (42 km) și semimaraton (21 km), prin Vrancea și Bacău. Maratonul se desfășoară între municipiul Adjud, dispus pe malul drept al Siretului, și localitățile aflate pe malul stâng al râului, traversând podul care unește cele două zone. Startul în probele de semimaraton, maraton și ultramaraton va fi dat în același timp, la ora 08.00, din fața Monumentului Eroilor și din fața Bisericii Sfântul Nicolaie din Adjud, satul Adjudu-Vechi. Sosirea pentru toate probele va fi în fața Monumentului Eroilor, de la intrarea în incinta Bisericii Sfântul Nicolaie, Adjudu – Vechi.
Probele competiției sunt ultramaraton (55km), maraton (42 km),  semimaraton (21 km), ștafetă mixtă 4X5,250 km (21 km),
maraton ștafetă copii 42X1km și se desfășoară atât la masculin cât și la feminin. La manifestare se acceptă maximum 150 de participanți. Fiecare alergător care va încheia cursa va primi medalia și certificatul de participare. Primii 3 clasați din fiecare probă, masculin și feminin, vor primi diplome și cupe.