Intervenție în premieră a medicilor de la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon”

0
1717
Astăzi (n.r. ieri), alături de Dr. Onia, am montat primul CATETER PLEURAL CU UTILIZARE ÎNDELUNGATĂ (tip PLEURX) la un pacient cu afecțiuni cardiace și oncologice, care nu mai putea respira din cauza lichidului adunat în jurul plămânului și care nu putea suporta o intervenție sub anestezie generală. Cateterul a fost montat printr-o procedură minim-invazivă realizată sub anestezie locală, cu durata de aprox 15 min, iar disconfortul pacientului a fost redus la minim. Prin procedura minim-invazivă aleasă, scădem riscul de sângerare și asigurăm mobilizarea precoce a pacientului.
Acest dispozitiv permite evacuarea lichidului din jurul plămânului oricând este necesar, acasă, de către pacient sau membrii familiei, și necesită îngrijiri minime, de altfel pacientul poate părăsi spitalul în aceeași zi în care se montează dispozitivul. Pacienții care au cel mai mult de câștigat de pe urma acestui dispozitiv sunt cei cu afecțiuni oncologice sau cardiace, în care lichidul din jurul plămânului se reface tot timpul și care necesită puncții evacuatorii periodice. Îmi doresc să vă aduc și alte vești bune în viitor!
P.S. pacientul și aparținătorul și-au dat acordul pentru acest anunț. (dr. Mihai Dumitrescu, medic chirurgie toracică, Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani)