Cum să aleg numele site-ului. 7 sfaturi pentru începători

0
167

Îți dorești foarte mult să îți deschizi primul tău website? Chiar dacă este vorba despre un simplu blog, un site de prezentare sau îți dorești să intri în lumea freelancingului, numele domeniului si pachetul de găzduire web sunt foarte importante pentru identitatea viitorului tău website, pentru identitatea ta și pentru modul în care potențialii tăi vizitatori te vor recunoaște în mediul online. Am pregătit pentru tine o listă de 10 sfaturi de luat în considerare atunci când ești în plin proces de stabilire al numelui website-ului tău.

  1. Alege o extensie care inspiră încredere. Extensiile de domeniu sunt acele terminații “.com”, “.ro”, “.org”, etc. Dacă te pregătești să deschizi un site de servicii sau un blog destinat audienței din România, ar trebui ca domeniul să arate sub forma: www.domeniultau.ro. Dacă îți dorești să devii freelancer iar cei mai mulți clienți ar putea proveni din străinătate, poate ar trebui să consideri o extensie “.com”. Cel mai important este să știi că există foarte multe extensii care nu inspiră la fel de multă încredere precum cea “.com” sau “.ro”, cum ar fi: “.biz”, “.xyz”, dar și aici sunt excepții.
  2. Folosește cuvinte cheie în numele domeniului. Cuvintele cheie joacă un rol important într-un domeniu. Folosind cuvinte cheie în domeniul tău, transmiți ușor motoarelor de căutare ce se întâmplă în website-ul tău. Împreună cu un content de calitate și un mod de prezentare ușor de înțeles și urmat, cuvintele din domeniu te pot ajuta să fii mai ușor de găsit în Google. Nu este ușor să găsești un domeniu care să facă aceste lucruri pentru tine, de obicei aceste tipuri de nume de domenii sunt primele care sunt căutate și rezervate. Va trebui să fii creativ și să combini anumite cuvinte pentru ca numele domeniului tău să iasă în evidență.
  3. Păstrează un nume de domeniu scurt. În timp ce cuvintele cheie sunt foarte importante, nu trebuie să exagerezi, iar numele domeniului trebuie să rămână suficient de scurt încât să fie ușor de reținut, de scris și de recunoscut. Îți recomandăm să respecți o limită de 15 caractere. Domeniile care depășesc această limită sunt mai greu de reamintit.
  4. Poți verifica disponibilitatea numelui pe site-ul furnizorului de găzduire web. Nu poți alege un nume de domeniu dacă nu verifici disponibilitatea acestora. Cele mai rapide si eficiente metode pentru a face asta este sa intri pe website-ul furnizorului tău de gazduire web. De obicei acestia ofera si servicii de comercializare a domeniilor deci vor avea tool-uri intuitive de verificare a domeniilor. Speram ca ti-am putut ușura munca si ca vei avea succes cu website-ul tau. Daca ai nevoie de alte informatii, nu ezita sa ne lasi un comentariu.
  5. Numele domeniului tău trebuie să fie ușor de pronunțat și scris. Ar trebui să nu ai nicio dificultate în a rosti numele website-ului tău dar să îți poți da seama destul de repede și de modul în care acesta este scris. Nu poți știi niciodată când cineva te poate întreba cum se numește website-ul tău. Dacă primești un feedback pozitiv când rostești numele, atunci este pe drumul cel bun.
  6. Un domeniu cu cratimă nu aduce progres. www.domeniul-tau.ro este un exemplu despre cum nu ar trebui să arate domeniul tău. De cele mai multe ori, proprietarii de website-uri găsesc numele potrivit, iar în urma verificării disponibilității acestuia observă că numele este deja rezervat și găsesc soluția în a folosi o “cratimă”. În realitate, acest lucru provoacă dificultăți utilizatorilor sau aceștia pot chiar ajunge pe website-ul competitor.
  7. Evită să dublezi litere în numele domeniului. Este o idee bună să eviți să ai litere duble în numele domeniului tău, pentru că îți vor crește șansele de a pierde trafic din cauza dificultății de scriere și reamintire a numelui. De exemplu: www.domeniullltau.rom, este mult mai probabil să fie scris sau citit într-un mod greșit decât un nume normal fără dublaje de litere sau sunete.