Consilierii locali le provoacă frisoane liberalilor

0
567

PNL Vrancea nu are liniște în ceea ce privește consilierii locali focșăneni. Deocamdată, liberalii au încheiat un capitol în disputa cu Irina Anca Panaite-Maria. Ultimul for al PNL – Comisia Națională de Arbitraj – a respins contestația Irinei Panaite cu privire la excluderea sa din partid. Prin urmare, rămâne deschis numai ”frontul” în justiție dintre consilierul Irina Panaite, pe de o parte, și Instituția Prefectului și PNL Vrancea, de cealaltă parte. ”Hotărârea de excludere din partid a consilierei Panaite este definitivă. Trebuie să așteptăm, acum, hotărârea instanței. Nu știm cât va dura. Până atunci, vedem cum ea vine cu nonșalanță la ședințele Consiliului Local Focșani și votează toate proiectele PSD. Așa cum a transmis și președintele Ludovic Orban, noi suntem total împotriva oricărei înțelegeri cu PSD pentru satisfacerea intereselor personale și pentru furtul din banul public”, a declarat președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.
Însă PNL s-a confruntat, recent, cu un alt caz de consilier local care a votat un proiect alături de PSD, care necesita majoritate de două treimi. Săptămâna trecută, Ionuț Filimon a ridicat mâna ”pentru” la un proiect cu două treimi, având votul decisiv pentru ca proiectul primarului Cristi Misăilă să treacă în Consiliul Local Focșani. Filimon și-a retractat votul și a solicitat reluarea procedurii de vot, susținând că nu a fost atent și a ridicat mâna din greșeală. Majoritatea PSD-ALDE-UNPR nu a fost de acord și s-a consemnat vot valabil. Următoarea zi, consilierii PNL au depus contestație la Instituția Prefectului și la secretarul municipiului Focșani, susținând că li s-a furat votul. ”A fost o încercare a PSD de a profita de un moment de neatenție. Toți consilierii PNL au spus că a fost o chestiune de moment iar Ionuț Filimon a explicat că a fost o eroare. Trebuia să se reia votul, există proceduri în acest sens. De exemplu, în Senatul României, sunt 10 secunde la dispoziție pentru a vota. Abia după expirarea celor 10 secunde se consemnează votul, iar în acest timp un senator poate vota de mai multe ori, fiind valabilă ultima opțiune exprimată. De asemenea, președintele de ședință nu a respectat procedura, necitind proiectul supus votului în integralitatea sa”, a mai spus președintele PNL Vrancea. Liberalii speră ca Instituția Prefectului și secretarul municipiului să nu valideze proiectul de hotărâre aflat în dispută. În caz contrar, ei vor face acțiune în instanță.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedent50 de autoturisme Skoda pentru lucrătorii DGA
Articolul următorEXCLUSIV Trei deținuți de la Penitenciarul Focșani vor dormi acasă grație Legii recursului compensatoriu