A început procesul de recepţie a Stadionului Arcul de Triumf

0
514

Ieri, 4 decembrie, Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, a participat, alături de prim-ministrul Ludovic Orban, la demararea procesului de recepţie a proiectului de investiţii „Stadionul Arcul de Triumf”, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Acesta este cel de-al doilea stadion finalizat dintre cele 3 pentru care România şi-a luat angajamentul să fie realizate pentru antrenamentele viitoarelor partide organizate la Bucureşti în contextul Euro 2020, eveniment amânat, în acest moment, din cauza pandemiei generate de COVID19.
„Arena a fost finalizată în aproximativ 17 luni de zile şi astăzi demarăm procesul de recepţie la terminarea lucrărilor cu toate că termenul contractual era aprilie 2021. Este o arenă modernă, ale cărei lucrări le-am urmărit îndeaproape alături de colegii mei din CNI astfel încât să fie realizate impecabil şi în cel mai scurt timp posibil”, a declarat ministrul Ion Ştefan.
Complexul este un adevărat Centru Sportiv de Excelenţă, prevăzut cu cel mai modern centru pentru recuperarea sportivilor, care va asigura şi spaţii de cazare şi cantonament pentru aceştia. Dotările includ: piscină, sală de crioterapie, saună, sală de gimnastică medicală specifică activităţii de recuperare sportivă. De asemenea, complexul sportiv, care va putea fi omologat de beneficiar (Ministerul Tineretului şi Sportului) ca arenă de categoria 4 UEFA, este prevăzut cu: vestiare pentru sportivi, antrenori, arbitri, delegat oficial şi post control antidoping, spaţii dedicate mass-media (sală de conferinţă, masa presei la tribuna oficială cu 100 de locuri, 25 de posturi de comentatori radio şi TV, zona flash interviu, zonă pentru studiouri de presă etc.), 42 de locuri de cazare pentru sportivi (33 camere duble, 3 camere single şi 6 apartamente) şi sală de antrenament. Valoarea investiţiei este de aproximativ 28,5 milioane de euro, capacitatea arenei este de 8.155 locuri, întregul complex are o suprafaţă construită desfăşurată de 21.852 mp, iar suprafaţa de teren are dimensiunile standard (lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m) şi este prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Arena va fi omologată şi pentru găzduirea de meciuri de rugby pentru competiţii de nivel naţional şi internaţional. (Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației)