joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateFocșăneanul Cristian Botan, succes european cu portalul de evaluare a instituțiilor publice

Focșăneanul Cristian Botan, succes european cu portalul de evaluare a instituțiilor publice

Tânărul focșănean Cristian Botan a fost selectat în finala competiției de soluții inovatoare de eGuvernare, organizată de Guvernul Estoniei și Consiliul Miniștrilor Statelor Nordice, la Tallinn, în preajma Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Proiectul lui Cristian Botan selectat în concurs a fost Portalul de evaluare a instituțiilor publice. Celelalte patru proiecte au fost: predicții financiare bazate pe inteligență artificială, identificarea automatizată a încălcărilor dreptului de confidențialitate a datelor personale, raportarea în timp real a cheltuielilor publice, servicii digitale pentru eficientizarea operațiunilor vamale. La final, juriul european i-a conferit locul al treilea, primind și invitația de a prezenta portalul instituțiilor publice (https://institutii.publicjob.ro/) în cadrul finalei globale a Creative Business Cup, ce va avea loc luna viitoare în Copenhaga.
Cristian Botan s-a născut și a copilărit în Focșani, are 30 de ani și lucrează ca antreprenor digital și activist pentru transparență în administrația publică. El a fost fost consilier în Guvernul României (în mandatele Ponta și Cioloș).


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu