AcasăActualitatePe cine sunt supărați și amenință Grindeanu, PSD și liderii sindicali: profesioniști...

Pe cine sunt supărați și amenință Grindeanu, PSD și liderii sindicali: profesioniști de top din mediul privat, care vor să ajute gratis România să iasă din criză: ”Deranjează că nu-i pot controla, că nu pot fi amenințați sau cumpărați”

Liderii PSD și baronii sindicali sunt în consonanță (cum altfel?) și fug de reforme și profesionalism ca dracu de tămâie. Perspectiva eliminării sinecurilor și a neamurilor din poziții și instituții publice și promovarea profesionalismului îi sperie teribil. Ce combinații mai fac ei dacă statul român începe să se însănătoșească? Așa că alde Grindeanu, Stănescu & comp și liderii de sindicat încearcă să dinamiteze din fașă încercările lui Bolojan&comp de a reforma statul șubrezit de interesele personale și de grup, de partid și transpartinice. Un demers intens atacat în ultimele zile este constituirea unui grup de profesioniști din mediul privat, cu recunoaștere națională și internațională, care să prezinte Guvernului propuneri de redresare și eficientizare a companiilor și instituțiilor statului. Totul BENEVOL, FĂRĂ PLATĂ … ceva de neconceput în mintea găștilor de partid (un fel de GIO, se știe) abonate de fondurile statului de atâția ani. Ba, mai mult, niște privilegiați și milionari din bani publici și din combinații pe spatele statului români se rățoiesc și chiar amenință niște milionari pe bune, care și-au făcut averea pe mintea și munca personale.

Fără alte detalii, prezint două comentarii ale unor profesioniști: unul face parte din acest grup constituit de vicepremierul Dragoș Anastasiu, iar celălalt lucrează într-o companie multinațională importantă. Primul comentariu îi aparține lui Iancu Guda. ”Este o onoare să pot contribui alături de alți experți de top din România, cu specializări complementare, așa cum au fost anunțate deja la conferința publică de ieri de către dl. Dragoș Anastasiu:

– Speranța Munteanu, ex Senior Advisor al PwC (+15 ani) & KPMG (+10 ani) specializat în strategie de business, insolvență și restructurare, fondatoarea TMA (Turnaround Management Association Romania)
– Mihaela Mitroi, ex PwC & EY (+ 20 ani experiență), Tax and Law, acum Managing Partner GTA Group (Tax, Financials and Accounting Advisory)
– Crenguța Leaua, avocat recunoscut, specialist în arbitraj comercial internațional, avocata care a câștigat pentru România procesul Gabriel Resources
– Anca Grigorescu, avocat specializat în dreptul muncii cu experiență de peste 20 ani, coordonatoarea comitetului Dreptului Muncii la AmCham, AHK sau CDR
– Eu am acumulat o experiență de aproape 20 de ani în analiză financiară companii, fiind în conducerea Coface Services, președinte sau VP 8 ani la Asociația analiștilor financiar bancari, lector IBR/ISF/FABIZ-ASE
Mai sunt discuții cu alți specialiști de top din sectorul privat, pe care personal îi admir și respect foarte mult pentru dovada de performanță la cel mai înalt nivel, așa cum au dovedit și cei care s-au alăturat deja. Este o mare onoare să contribuim pentru dezvoltarea economică a României, prin contribuția consultativă pentru eficientizarea companiilor de stat, unde România are o mare și gravă problemă: subvențiile plătite de la bugetul public pentru acoperirea pierderilor companiilor de stat au crescut de la 8,1 mld lei (2020) până la 17,1 mld lei (2024). Vedem companii de stat unde directorii generali sau membri din consiliul de administrație își dublează, triplează sau cresc chiar de 4 ori remunerația în ultimii ani, deși firmele respective sunt pe pierdere din ce în ce mai mare sau au trecut pe profit din pix și tehnici contabile (amortizări, vânzări de active etc.)
Personal sunt dezamăgit, dar deloc descurajat, să observ declarațiile mai multor lideri politici care fac acuzații nefondate, nejustificate și neadevărate despre acest demers, aruncând umbre de suspiciune. Cum cred politicienii că pot atrage sau implica oameni profesioniști, realizați deja dpdv financiar, cu expertiză și performanțe la cel mai înalt nivel în sectorul privat? În niciun caz prin aceste atacuri nemeritate, nedocumentate și absolut nejustificate la prima inițiativă CONSULTATIVĂ, fără să cunoască în realitate detalii ori să se intereseze în mod direct! Cum transmit politicienii un mesaj de încredere și deschidere către oameni buni din privat care au dovedit expertiză și performanță la cel mai înalt nivel? Oare câți experți de un asemenea calibru au intrat în politică în ultimul deceniu? Foarte puțin spre deloc! Oare de ce? Oare se dorește? De ce se descurajează aceste inițiative, prin minciună și acuzații nefondate, încă din stadiu incipient? De ce această panică și agresivitate (care, de obicei, denotă frică)? Nu știu … dar aceste prime reacții nu fac decât să-mi confirme că inițiativa este foarte bună, iar răspunsurile la aceste întrebări o să apară în curând! Încă o dezamăgire: mulți politicieni, sindicaliști sau bugetari se încăpățânează să dovedească că nu au înțeles nimic din votul recent, puternic antisistem, și nevoia de REFORMĂ PROFUNDĂ. Nu înțeleg contextul economic în care se află România, sau implicațiile pentru viitor. Se gândesc mai mult la binele personal pe termen scurt, decât implicațiile economice și sociale generale pe termen mediu-lung. Așa nu se mai poate, decât maximum 3-4 ani. Dacă nu aducem SCHIMBĂRI RADICALE bazate pe expertiză și reformă în administrația publică pentru a crește încrederea românilor în autorități, sunt convins că este ultimul guvern pro-european înainte de un dezastru național care poate lovi România cel mai târziu în 2028-2030, când se termină fondurile UE, începe vârful de pensionare al decrețeilor din anii ’70 (presiune enormă asupra sistemului public de pensii) și dublarea investițiilor necesare pentru apărare. La noi, criza poate fi mult mai gravă comparativ cu situația din Grecia și austeritatea profundă amplificată de Syriza între 2015-2019.” (Iancu Guda Facebook)
Cel de-al doilea comentariu îi aparține lui Sorin Ionel Petrescu, expert la o firmă de asigurări. ”Și-n vremurile astea când România, opărită economic la foc continuu de Ciolacu și camarila de partid, Partidul Social Democrat continuă să saboteze orice încercare autentică de reformă. De parcă simt cu își pierd duhul, PSDeii scrâșnesc din toate încheieturile și încearcă să supraviețuiască la adăpostul unui discurs populist și al unei rețele tentaculare de sinecuri și complicități. Nu pentru că le-ar păsa cu adevărat de lege, de morală sau de interesul public. Ci pentru că simt, pentru prima dată în ultimii 35 de ani, că cineva chiar vrea să dea cu mopul în sistemul de hoție legalizată pe care l-au clădit pas cu pas. În loc să își pună resursele în slujba redresării unui stat sufocat de corupție și haos legislativ, Grindeanu și gașca sa politică urlă că ar fi „trafic de influență” acolo unde, pentru prima dată după decenii, experți recunoscuți internațional pun umărul – gratuit! – la reconstrucția administrativă și fiscală a României. Da, tocmai Grindeanu, simbolul mediocrității obediente, acuză un grup de oameni cu recunoaștere internațională, care au condus birouri Big4, au negociat pentru România în arbitraje internaționale și au gestionat restructurări la cel mai înalt nivel economic! Deranjează că nu-i pot controla, că nu sunt „de-ai lor”, că acești oameni nu pot fi „premiați” cu funcții, contracte, sinecuri, bonusuri și pensii speciale. Că nu pot fi puși să rescrie norme în favoarea „grupului de interese”. Că nu pot fi amenințați sau cumpărați. Atacul împotriva reformei fiscale, al reorganizării aparatului bugetar, al digitalizării controlului financiar și al curățării instituțiilor de stat este, de fapt, un atac împotriva oricărei forme de normalitate. Fiindcă pentru PSD, „normal” înseamnă clientelism, „legal” înseamnă portițe, „interes public” înseamnă comision. Aceasta nu este doar o bătălie politică. Este o luptă între cei care vor reforma adevărată și cei care se agață cu ghearele de un sistem mafiot ce le garantează pensii speciale, privilegii și impunitate penală.” (comentariul complet – Facebook)
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Krystea Norocel Krysty pe Ape tulburi în Primăria Focșani
Serban Laurentiu Margelus pe Whiskey cu preţ redus vândut de fisc
Camelia Hristea pe Oprea, demisia!
Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu