AcasăSocietateÎncă un șofer a fost depistat sub influența alcoolului / Poliția: alcoolul...

Încă un șofer a fost depistat sub influența alcoolului / Poliția: alcoolul și volanul sunt incompatibile!

Ieri, 27 februarie, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe. În fapt, un bărbat de 40 de ani, din comuna Tulnici, a fost oprit în trafic de polițiști la data de 28 ianuarie a.c., ora 02:30, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 2 D, în comuna Tulnici. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.

Ulterior a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform buletinului de analiză toxicologică, bărbatul avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool la volan se pedepsește, în România, indiferent de valoarea indicată de aparatul etilotest dacă aceasta nu este negativă. Valorile între 0,01 mg/l și 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă (9-20 de puncte amendă, respectiv 1485-3300 lei). Ca măsură complementară, se va suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, fără drept de reducere a perioadei, în cazul unui accident rutier, suspendarea fiind aplicată pentru 120 de zile. În cazul în care valoarea indicată de aparatul etilotest depășeste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se vor recolta probe de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat este infracţiune!

Reprezintă infracțiune și se pedepsește cu închisoare sau cu amendă conducerea unui vehicul sub influența alcoolului a cărei valoare depășeste 0,80 mg/l alcool pur în sânge. Refuzul șoferului de a se supune la prelevarea de mostre biologice este infracțiune și se pedepsește cu închisoare.

Alcoolul afectează abilitatea de a conduce!

 Orice cantitate de alcool, oricât de mică, consumată de un conducător auto, poate afecta abilitatea de a conduce. Unul dintre cele mai importante motive pentru a nu conduce autovehicule după ce ați consumat alcool este că evitați riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier și, prin urmare, riscul de a vă răni pe dumneavoastră sau alte persoane. (IPJ Vrancea)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Krystea Norocel Krysty pe Ape tulburi în Primăria Focșani
Serban Laurentiu Margelus pe Whiskey cu preţ redus vândut de fisc
Camelia Hristea pe Oprea, demisia!