Un poliţist vrâncean rupe tăcerea: „Echipamentele ni le cumpărăm singuri, din banii proprii”

0
974

ciprian grosu snppcDin ce în ce mai mulţi poliţişti rup tăcerea în privinţa dotărilor cu care sunt obligaţi să plece în misiuni. Vicepreşedintele SNPPC Vrancea, agentul şef principal Ciprian Grosu a dezvăluit, în exclusivitate pentru Vrancea24, problemele sistemului cu care se confruntă poliţiştii zi de zi, în misiunile încredinţate.

Ne plătim singuri echipamentele de protecţie

„Dintotdeauna a fost aşa. Aceste probleme nu sunt de ieri, de azi. Colegiimotocicleta Politia Vrancea mei şi eu dăm sistematic bani din buzunar pentru echipamentele de protecţie. Fie că e vorba de veste reflectorizante, fie că e vorba de costume de protecţie. Echipamentele de protecţie au şi ele un termen de folosinţă, de multe ori, când expiră, nu sunt reînnoite sau sunt, dar din banii noştri. Se face chetă, sunt firme care vin la Poliţie şi ne vând astfel de echipamente. Personal, am cumpărat de multe ori ceea ce îmi trebuia pentru siguranţa personală în misiuni. La Criminalistică, veste galbene sunt tot din banii poliţiştilor”, spune Ciprian Grosu.

politisti motocicleteMotocicleta BMW a Poliţiei vrâncene e stricată!

Întrebat dacă motocicleta Poliţiei vrâncene, cea cu care fac poliţiştii „nino – nino” când este prezentată copiilor de Ziua Poliţiei, este funcţională, liderul de sindicat spune că la acest moment este stricată, având probleme cu ABS-ul.

„Mi s-a stricat motocicleta în misiune, am folosit cabluri de bicicletă şi am primit baterie de scuter”

Ciprian Grosu spune că, într-o misiune, la Constanţa, pe motocicletă, s-au rupt cablurile de ambreiaj şi le-a înlocuit cu cabluri de la frâna de bicicletă. „S-a descărcat bateria şi mi-au înlocuit-o cu una de scuter”, mai spune poliţistul.

„De multe ori, pe motocicletă, purtăm pantaloni de stofă, nu echipament de protecţie”

Sunt dese cazurile în care poliţiştii vrânceni nu folosesc ce scrie la lege că ar trebui să folosească atunci când execută misiuni pe motocicletă, şi asta pentru că dotările sunt precare sau lipsesc cu ciprian grosudesăvârşire. „Se întâmplă de multe ori ca poliţiştii să plece în misiuni pe motocicletă cu uniforma, adică pantaloni de stofă, fără o protecţie asupra zonelor expuse în cazul unui accident”, precizează Ciprian Grosu.

Contracte proaste, pe bani grei!

„Situaţia dotării este una foarte delicată, pentru că vorbim chiar de viaţa poliţistului din stradă. Se fac contracte proaste, pe bani mulţi, adică se achiziţionează echipamente de proastă calitate dar se cumpără pe bani mulţi. Noi am făcut nenumărate demersuri la Minister pentru dotări, uneori am primit, de cele mai multe ori ni s-a spus, însă, că nu sunt bani. De fapt, ca să se facă economie la buget, toată lumea închide ochii când poliţiştii îşi cumpără singuri dotările pe care ar trebui să le primească de la instituţie. Dacă auziţi că o maşină de Poliţie face un zgomot ciudat, să ştiţi că e din cauză că mergem cu cauciucuri de iarnă şi vara”, mai precizează Grosu.

 Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentOprișan îl „plagiază” pe Bacinschi: salariile angajaților din CJ cresc de luna viitoare
Articolul următorVrancea, pe ultimele locuri la dotarea spitalelor de stat!