Politică de caniculă

0
547

* Celebrul Tudy Ionescu a demisionat din postul de viceprimar al municipiului București. Din cauză de tinerețe zbuciumată și neconformă cu rigorile funcției. La Focșani, Ionuț Mersoiu rezistă și nu are de gând să-și dea demisia din postul de viceprimar. Nici nu ar avea motive de … tinerețe (printre altele), nu-i așa? E adevărat, nici PSD nu mai are pe cine să pună viceprimar, de aceea a fost promovat, de fapt, Mersoiu. Ar putea, eventual, să apeleze la Emi Gongu. Sau i se pregătește altă surpriză?
* Un alt ”politician celebru”, dar doar pe malurile Milcovului, Ionuț Filimon, a fost promovat secretar general al organizației PNL Focșani. Noul șef, Ion Ștefan, l-a luat ca mâna sa dreaptă pentru a conduce organizația municipală. Tot înainte, spre înfrângerea finală! Monitorul de Vrancea l-a promovat pe Filimon, cu ani în urmă, și i-a dat legitimație de ziarist. Omul a făcut beleaua, a fost protejat cât s-a putut și, apoi, s-a apucat de altceva. S-a infiltrat pe lângă Sorina Plăcintă în 2008 iar în 2013 a fost luat în brațe de Costică Neață, în PDL. În 2015, Filimon l-a părăsit pe Neață și și-a găsit refugiul la Cristi Bălosu. A reschimbat, destul de repede, macazul, și s-a cuibărit în brațele contestatarilor lui Bălosu. Apoi, a mirosit că are balta pește și s-a predat lui Ion Ștefan. Or pregătește asaltul final spre scaunul de președinte al PNL Vrancea? Plus vreun fotoliu de parlamentar?
* Mișună zvonuri bizare despre partidul lui Nicușor Dan prin Vrancea. Deocamdată, cei care ar amușina pe acolo sunt ca la facultate, RR-uri: reșapați, reevaluați, reveniți, reamintiți, recalculați, repoziționați… Totul spre bucuria și liniștea PSD. Numai Oprișan&comp au vacanță de vară. Ceilalți sunt tulburați de caniculă. Dar … mai știi de unde sare iepurele de succes?
* Se apropie alegerile parlamentare. Ce facem cu românii din străinătate? Votul prin corespondență, în varianta adoptată de Parlamentul României, e o glumă. Iar îi ținem la cozi interminabile? De fapt, la câți parlamentari pentru Diaspora au stabilit PSD-ALDE-UNPR-UDMR…