Respins categoric de Ciolacu&comp, Oprișan își retrage candidatura la Senat, invalidată, deja, de Consiliul Politic Național PSD

0
399

Văzând că nu are nicio șansă să candideze pentru Senat la alegerile din 6 decembrie, Marian Oprișan a anunțat, pe Facebook, că își retrage candidatura. Asta după ce a intrat într-un conflict deschis cu șefii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, care nu-l vor în Parlament și care invalidaseră, deja, listele de candidați transmise de Oprișan&comp. ”În această seară 𝐚𝐦 𝐝𝐞𝐜𝐢𝐬 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐦𝐢 𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐠 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫, deși am beneficiat de totala încredere și susținere a colegilor mei primari, președinți de organizații, consilieri județeni, consilieri locali și simpli membri PSD.”, a scris Oprișan pe Facebook, ușor patetic, miercuri seară.

Urmează ca listele de candidați PSD Vrancea pentru Senat și Camera Deputaților să fie anunțate joi, 22 octombrie, ultima zi în care se pot depune candidaturile la Biroul Electoral Județean. Cel mai probabil, pe locurile eligibile se vor afla cei doi deputați maziliți de oamenii lui Oprișan, Angel Tîlvăr și Dragoș Bîrlădeanu. De altfel, în timp ce pesediștii lui Oprișan hotărau schimbarea lui Angel Tîlvăr din funcția de vicepreședinte PSD Vrancea, Consiliul Politic Național îl numea pe acesta în funcția de președinte interimar al PSD Vrancea. Mai mult, în cursul zilei de marți, pesediștii vrânceni l-au desemnat pe Vasile Carnariu drept președinte interimar al PSD Vrancea. Ironic, dacă ne gândim la faptul că Vasile Carnariu visează de mult timp să-i ia locul lui Oprișan. Iar marți, Carnariu a fost pus chiar de către Oprișan pe scaunul de președinte al PSD Vrancea, ca o marionetă, într-o acțiune neaprobată de conducerea națională a partidului.