Marcel Ciolacu l-a convins pe Oprișan să nu mai insiste cu intenția de a candida la Senat. Angel Tîlvăr și Nicușor Halici, capi de listă la Senat și Camera Deputaților

0
434

Miercuri seară, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, după noi discuții în conducerea lărgită a partidului, Marian Oprișan a fost convins că nu are nicio șansă să fie validat drept candidat pentru Senat. Astfel, Oprișan s-a văzut nevoit să accepte decizia conducerii naționale și, implicit, înfrângerea sa în fața lui Ciolacu&comp. „Dl Oprisan dorește să rămână vicepreședinte la Consiliul Județean. Eu vă spun decizia luată acum câteva minute în Consiliul Politic Național, pe care domnul Oprișan a acceptat-o. Mă bucur că a luat această decizie”, a anunțat președintele PSD, după ședința Consiliului Politic Național. Oprișan anunțase, pe Facebook, înainte de conferința de presă a lui Marcel Ciolacu, că a renunțat din proprie inițiativă la candidatura la Senat, fără să menționeze vreo intenție politică în viitorul apropiat.

De asemenea, președintele PSD a anunțat capii de listă din Vrancea, cele două locuri fiind considerate eligibile 100%: Angel Tîlvăr, președintele interimar al PSD Vrancea, va ocupa prima poziție pe lista de candidați pentru Senat, iar Nicușor Halici va fi primul pe lista de candidați pentru Camera Deputaților. Menținerea lui Halici reprezintă o soluție de compromis între conducerea națională a PSD și Oprișan&comp. Joi, 22 octombrie, PSD Vrancea va depune listele de candidați pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral Județean.