Reprezentantul elevilor din Vrancea: ”Am fost observator la interviurile pentru directori și am văzut profesori care nu știu să trimită un email”

0
667

Mihaela Ichim are 17 ani și este elevă la Colegiul Național „Unirea” din Focșani. Ea a deține funcția de președinte al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea. Mihaela este o adolescentă activă și implicată. Îi place să observe, să analizeze și, când e cazul, să ia atitudine, mai ales în reprezentarea elevului.

Mihaela Ichim a participat, în calitate de observator, la proba interviu din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ. Ea a asistat la această probă pe care au susținut-o mai multe cadre didactice, iar concluziile sale nu au fost dintre cele mai bune. ”Am văzut profesorii devenind elevi și nu unii foarte bine pregătiți, am văzut profesori fără viziune, perorând discursuri lăbărțate și deloc concrete. În plină pandemie, când școala a fost în nemilosul joc online-offline, am întâlnit profesori care se visează directori, dar nu știu să lucreze pe calculator.”, scrie președintele Consiliului Județean al Elevilor din Vrancea, într-un editorial pentru o publicație de specialitate – Școala 9. ”Deznodământul la care am ajuns, în calitate de elev și, de doi ani, reprezentant al elevilor este că educația de pe hârtie este arhaică, deși se aspiră la modernizare. Elevii au nevoie de nou, profesorii nu sunt formați în acest sens și trecem printr-o perioadă în care fix instituțiile care stau la baza sistemului de învățământ românesc se clatină de incertitudine. Se spune că încercăm să revenim la normalitatea de dinainte de pandemie. Dar este, oare, acea normalitate cea de care avem nevoie acum?”, încheie Mihaela Ichim. Editorialul complet al președintelui Consiliului Județean al Elevilor Vrancea îl puteți citi pe scoala9.ro.Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!