joi, mai 30, 2024
AcasăSocietateFOTO Exerciţiu combinat cu forţe şi mijloace în teren în municipiul Focșani,...

FOTO Exerciţiu combinat cu forţe şi mijloace în teren în municipiul Focșani, la Brico Depot

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al județului Vrancea continuă seria exerciţiilor, în vederea verificării concepției de acțiune, a modului de organizare a cooperării între instiuțiile participante și a modului de aplicare a planurilor comune de acţiune  pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă.

În scopul perfecționării continue a pregătirii pentru gestionarea situațiilor de urgență care periclitează viețile oamenilor și mediul înconjurător, în data de 15 mai a.c., I.S.U. Vrancea a organizat şi desfăşurat un exerciţiu complex de cooperare cu forțe și mijloace în teren, cu participarea celorlalte instituţii cu atribuții în domeniu, din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea.

Scenariul exercițiului a presupus prăbușirea unor elemente de construcție în interiorul obiectivului, iar 2 persoane, posibil rănite, rămân surprinse sub dărâmături. De asemenea, în cadrul exercițiului, au fost create mai multe scenarii prin care s-a urmărit intervenția echipajelor în cazul producerii unui incendiu, precum și asanarea terenului de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

 Având în vedere că, acțiunile întreprinse au avut un grad înalt de complexitate, la exercițiu au fost angrenate instituțiile din componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny”  al judeţului Vrancea,  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea, Societatea de distrubuție a energiei electrice, Societatea de distribuție a gazelor naturale, Crucea Roșie Vrancea, precum și Direcția Regională de Informații Moldova-Sud, Asociația de Căutare-Salvare cu Câini „K9 For Humanity”, psihologi din cadrul Colegiului Psihologilor din România, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al Brico Depot și voluntari ISU Vrancea.

Situaţiile tactice create prin planul cu organizarea şi desfăşurarea exerciţiului au fost gestionate corect și coerent pentru o situație de urgență de o asemenea amploare.

Principalele obiective ale exercițiului au vizat: consolidarea, dezvoltarea și integrarea capacităților operaționale, cunoștințelor colective, capabilităților și resurselor autorităților, instituțiilor și organizațiilor care compun Sistemul Național pentru Managementul Situațiilor de Urgență (SNMSU) la nivel local; perfecționarea deprinderilor pentru executarea misiunilor privind gestionarea situațiilor de urgență; evaluarea stadiului pregătirii personalului cu funcții de decizie și a resurselor de intervenție stabilite în documentele operative existente; eficientizarea fluxului informațional-decizional; viabilitatea măsurilor stabilite în documentele operative; dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă a personalului din cadrul forțelor de conducere, coordonare și răspuns, inclusiv cu echipele care asigură sprijin și voluntarii inspectoratului.

Acţiunea s-a încheiat cu o analiză a modului de desfășurare a activităților de intervenție şi evaluarea capabilităților de intervenţie în cazul producerii unor astfel de evenimente, concluzia fiind că, toate forţele şi mijloacele antrenate sunt în măsură să intervină cu operativitate şi profesionalism pentru limitarea pierderilor de vieţi omeneşti şi de bunuri materiale, precum şi pentru diminuarea efectelor negative pe care un asemenea eveniment îl poate avea asupra comunităților. (Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu