joi, mai 30, 2024
AcasăSportNoi tensiuni la nivelul conducerii Federației Române de Judo / Sensei Iulian...

Noi tensiuni la nivelul conducerii Federației Române de Judo / Sensei Iulian Surlă s-a retras dintr-o funcție importantă

La sfârșitul săptămânii trecute au ieșit la iveală noi tensiuni la nivelul conducerii Federației Române de Judo. Fostul sportiv focșănean Iulian Surlă, acum antrenor de succes, s-a numărat printre protagoniștii acestei situații. Recent, Colegiul Național al Centurilor Negre i-a retras gradul onorific 1 DAN președintelui FR Judo, Cozmin Gușă. Secretar al acestui for este sensei Iulian Surlă. Decizia a fost urmată de o ședință a Comitetului Director al Federației Române de Judo. Membrii acestui comitet au considerat decizia de retragere a gradului onorific 1 DAN ar fi una abuzivă. ”În unanimitate, toți cei prezenți au fost de acord că a existat un abuz și un demers personal al președintelui comisiei, fără a fi respectate regulamentele în vigoare ale federației. Inclusiv secretarul acestei comisii, domnul Iulian Surlă, a afirmat că nu au fost îndepliniți pașii legali prevăzuți în regulamentul comisiei pentru retragerea unui grad DAN onorific și că a fost o greșeală. Urmare a acestei situații, domnul prof. univ. dr. Dan Deliu și-a prezentat demisia din funcția de vicepreședinte al FR Judo și președinte al C.N.C.N. Comitetul Director a luat act în unanimitate de cele două demisiei ale acestuia. În baza prerogativelor pe care le are, domnul președinte Cozmin Gușă l-a numit președinte interimar al Comisiei Naționale a Centurilor Negre pe secretarul acesteia, domnul Iulian Surlă.”, se menționează într-un comunicat al Federației Române de Judo.

Ulterior, antrenorul Iulian Surlă a venit cu un punct de vedere în care a infirmat cele transmise de federație. Mai mult, Iulian Surlă a anunțat că decizia de retragere a gradului onorific 1 DAN președintelui FRJ, Cozmin Gușă, a fost una corectă și, din cauza disputelor apărute, demisionează din funcția de secretar al Colegiului Național al Centurilor Negre. Iulian Surlă este unul dintre cei mai importanți sportivi și antrenori din școala de judo a Focșaniului. Ca sportiv, Iulian Surlă a adunat numeroase medalii naționale, europene și mondiale, iar acum pregătește tineri pentru a-i urma și depăși performanțele. Printre altele, a fost campion european la Kata și antrenor al lotului național de juniori la Centrul Olimpic de Judo. Iulian Surlă a activat la LPS-CSM Focșani 2007, iar de câțiva ani este antrenor la Constanța.

Iată, mai jos, comunicatul transmis de Iulian Surlă.

Ulterior, Federația Română de Judo a revenit cu precizări: ”domnul Iulian Surlă, în calitatea sa de membru al Comitetului Director, a fost convocat pentru ziua de miercuri 15.05.2024, la sediul FRJudo, pentru o discuţie cu secretarul general, domnul Gheorghe Savu, având în vedere poziţia oficială avută în şedinţa din data de 11.05.2024, poziţie de care a luat nota unanimitatea Comitetului Director. În acelaşi timp, s-a constatat astfel că exista o contrazicere totală între cele declarate în spaţiul public şi cele asumate în Comitetului Director în ceea ce priveşte acceptarea funcţiei de preşedinte interimar al C.N.C.N., plus a faptului de recunoaştere că decizia de retragerea a centurii negre onorifice a domnului preşedinte Cozmin Guşă a fost una care nu a îndeplinit condiţiile legale. Ambele declaraţii au fost consemnate în Procesul Verbal de şedinţa şi confirmate cu înregistrarea oficială audio.”

 


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu