joi, mai 30, 2024
AcasăELECTORALEugen Popa, candidatul PNL pentru Primăria Tătăranu: 22 de proiecte prioritare pentru...

Eugen Popa, candidatul PNL pentru Primăria Tătăranu: 22 de proiecte prioritare pentru comunitate

Eugen Vasile Popa este candidatul PNL Vrancea la funcția de primar al comunei Tătăranu. Expertiza și profesionalismul inginerului care a fost mereu apreciat acolo unde a activat în cariera profesională sunt deja cunoscute. Dacă ne gândim la alegerile anterioare, se poate spune că oamenii din Tătăranu au ratat șansa de a avea un primar de calitate, neimplicat în scandaluri, un om care a dovedit caracter de-a lungul anilor. ”Alături de echipa mea de consilieri, vrem să facem din Tătăranu o comună de care să fim mândri cu toții. Trăim într-o comună care a evoluat foarte puţin în ultimii ani din cauza indiferenţei şi pasivităţii administraţiei locale actuale. Avem nevoie de o altfel de administrare a banului public şi un alt model de gestionare a problemelor reale cu care se confruntă localitatea noastră. Știu ce înseamnă munca cinstită și am luptat mereu să ofer oamenilor de lângă mine încredere, siguranță și respect. Vreau să dispară ideea că  primăria este o afacere personală, cu angajați din rândul membrilor familiei sau afinități de orice natură. Proiectele de dezvoltare la care mă angajez vizează dezvoltarea pe termen mediu și lung a comunei Tătăranu. Schimbarea este la un vot distanță”, a afirmat Eugen Vasile Popa.

Programul concret pe care și-l asumă candidatul PNL Vrancea este următorul:

 1. Desființarea stației antigrindină Tătăranu. După câștigarea mandatului de primar voi rezilia contractului de închiriere cu societatea care prestează servicii antigrindină.
 2. Înființarea unui centru de consultanță pentru absorbția fondurilor europene de către cetățeni.
 3. Forarea de puțuri de mare adâncime pentru acumulare de apă și deservirea în scop agricol-irigații – programe prin fonduri europene nerambursabile
 4. Implementarea unui proiect care să asigure paza terenurilor agricole
 5. Elaborarea unui proiect european de obţinere a unor fonduri nerambursabile pentru susţinerea tinerilor Comunei ce doresc să urmeze cursuri de pregătire profesională
 6. Punerea în execuție a proiectului pentru alimentarea cu gaz metan a întregii comune
 7. Consultanță și susținerea consumatorilor individuali pentru obținerea de panouri fotovoltaice.
 8. Implementarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în comună, prin accesarea unor fonduri europene nerambursabile, care să facă posibilă realizarea de obiective de genul unor centre de echitație (așa cum are Jariștea).
 9. Amenajarea de locuri de recreere în toată comuna și a unui parc în vecinătatea primăriei
 10. Amenajarea şi promovarea piețelor locale.
 11. Obţinerea unei finanțări de la CJ Vrancea în vederea consolidării podului din satul Tătăranu.
 12. Dezvoltarea unui proiect de cultură şi tradiţie în cadrul comunei care să pună în evidenţă tradiţiile zonei (Ex: țesutul, conservarea caselor tradiționale și transformarea lor în obiective turistice, conservarea obiectivelor vechi-neatinse de furia demolărilor din cele două mandate ale actualului primar – Școala de la OBILEȘTI, școala de la MĂRTINEȘTI – care, conservate, puteau fi centre culturale.
 13. Asigurarea unui sistem de recompensare cu diverse premii (telefoane, tablete, sume de bani etc.) a tinerilor ce obţin performanţe deosebite la învăţătură
 14. Demararea unui proiect AFTERSCHOOL în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu sprijinul Consiliului Judeţean VRANCEA
 15. Adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care să se asigure reducerea impozitului pe clădiri cu un procent între 30 % – 50% pentru cetăţenii comunei care se remarcă drept gospodari ai comunei prin înfrumusețarea locuințelor și îngrijirea terenurilor deținute în proprietate.
 16. Înființarea unei „Fundații” care să aibă drept scop ajutorul celor aflați în situații dificile, a bătrânilor cu probleme majore de sănătate
 17. Realizarea cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile a unui proiect pentru un CENTRU DE RECUPERARE MEDICALĂ, BALNEOLOGIE ȘI FIZIOTERAPIE precum și  asigurarea pentru pacienți a unei mese calde după modelul implementat deja în Comuna CIORĂȘTI.
 18. Întâlnire trimestrială cu cetățenii comunei pentru a discuta problemele cu care aceștia se confruntă și asigurarea unui program de audiențe săptămânal pentru a discuta cu fiecare cetățean în parte.
 19. Trecerea tolocilor în domeniul public să poată fi folosită de către toţi cetăţenii comunei.
 20. Construirea de stații de autobuz din policarbon în toate satele unde oprește autobuzul.
 21. Adăpători pe imașuri pentru animale (model comuna CIORĂȘTI).
 22. Sărbătorirea zilei comunei TĂTĂRANU cu manifestări muzicale, distractive etc., cu propunerea ca această zi să fie de Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Duminica Mare).

(Material realizat de SC King News 24 SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar 21240015)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu