VIDEO Ursul ne arată dacă persistă iarna sau vine primăvara

0
709
Conform tradiției, pe data de 2 februarie a fiecărui an se sărbătorește Ziua Ursului, deoarece în această zi iarna se întâmpină cu primăvara. Se spune din bătrâni că, în ziua de 2 februarie, ursul va ieși din bârlog și, cu acest prilej, se pot face previziuni meteorologice importante referitoare la noul an. Astfel, ursul iese din bârlog și observă de jur-împrejur. Dacă afară e soare și ursul își vede umbra, atunci se va speria, se va întoarce în bârlog și va mai sta acolo încă șase săptămâni, pentru că atât va mai ține iarna. Dacă, însă, ursul nu-și va vedea umbra, atunci va rămâne afară și iarna se va întrerupe, iar primăvara urmează să se apropie.
Am urmărit și noi comportamentul urșilor care au petrecut iarna în zone monitorizate și am văzut că urșii s-au întors în bârlog. (Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice)

Conform tradiției pe data de 2 februarie a fiecărui an se sărbătorește ziua Ursului deoarece în această zi iarna se întâmpină cu primăvara.Se spune din bătrâni că în ziua de 2 februarie ursul va ieși din bârlog și, cu acest prilej, se pot face previziuni meteorologice importante referitoare la noul an. Astfel, ursul iese din bârlog și observă de jur-împrejur. Dacă afară e soare și ursul își vede umbra atunci se va speria, se va întoarce în bârlog și va mai sta acolo încă șase săptămâni, pentru că atât va mai ține iarna. Dacă însă ursul nu-și va vedea umbra, atunci va rămâne afară și iarna se va întrerupe, iar primăvara urmează să se apropie.Am urmărit si noi comportamentul urșilor care au petrecut iarna in zone monitorizate si am văzut ca ursii s-au întors in bârlog! Acum ca iarna a fost sau nu mai lungă….ne-am uitat si noi la meteo!Iar daca vreți sa vedeți mai multe despre ursi si obiceiurile lor urmăriți-ne activitatea aici: www.acdb.ro

Publicată de ACDB pe Duminică, 2 februarie 2020