luni, mai 27, 2024
AcasăActualitateVIDEO Halatele albe, aproape de grevă generală. Asistenții medicali și-au cerut drepturile

VIDEO Halatele albe, aproape de grevă generală. Asistenții medicali și-au cerut drepturile

Aproape 200 de asistenţi şi angajaţi TESA au protestat azi, între orele 9.00 şi 11.00, în faţa Spitalului de Urgenţă din Focşani, în cadrul grevei de avertisment organizată de Federaţia Sanitas. Nemulţumirile acestora sunt legate de faptul că în ordonanţele privind salarizarea nu au fost cuprinse şi alte categorii profesionale, precum personalul tehnic administrativ din unităţile medicale, astfel că nu au primit nici un leu la salariu odată cu adoptarea legii.

„Este ziua în care ne cerem drepturile şi nu mai acceptăm jumătăţi de măsură. Nu mai acceptăm să ni se dea 20 de lei la salariu şi să considerăm că ne-au crescut salariile foarte mult. Facem apel să fim uniţi. Împreună suntem mai puternici şi este momentul ca guvernanţii să vadă acest lucru. Este timpul să ne cerem drepturile, este timpul să spunem stop umilinţei cadrelor medicale”, le-a spus protestatarilor asistenta Cornelia Miron, vicepreşedinte al Sindicatului Sanitas Vrancea.

În timpul protestului, sindicaliştii au strigat „grevă generală”, ei fiind anunţaţi că aceasta este programată pe 31 octombrie. Totodat[, ei au cerut şi demisia guvernului tehnocrat.

„Suntem într-un sistem neglijat de atâta timp, am ajuns în situaţia în care ordonanţe de salarizare sunt date preferenţial, pe categorii de personal. Colegii noştri din asistenţa socială au cele mai mici salarii şi sunt salarizaţi cu aproximativ 30%-40% decât restul personalului sanitar. Pentru ei vreau să cerem demisia guvernului, pentru umilinţele la care sunt supuşi”, a spus Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea.

Federaţia Sanitas cere introducerea în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ – 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică – 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe – aproximativ 1.500 de persoane. De asemenea, Sanitas mai solicită reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii.

Federaţia Sanitas a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din asistenţa socială pe grila din sistemul neclinic.

sanitas sanitas-5 sanitas-1 sanitas-2 sanites-3


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu