Primarul comunei Vînători, găsit de ANI în conflict de interese

0
371
Agenția Națională de Integritate a stabilit că primarul comunei Vînători, Ionel Lupu, se află în stare de conflict de interese administrativ. Motivul îl constituie faptul că și-a angajat soția la instituția pe care o conduce. ”CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În calitate de primar, a emis dispoziția prin care soția sa a fost transferată de la Primăria comunei Garoafa, la Primăria comunei Vînători, județul Vrancea. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art.76 din Legea nr. 161/2003”, susțin inspectorii de integritate.
Agenția Națională de Integritate a anunțat, astăzi, un nou lot de foști și actuali aleși locali (în total 21) care s-ar afla în stare de incompatibilitate sau conflict de interese. Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. De la începutul anului și până în prezent, ANI a emis decizii de incompatibilitate sau de conflict de interese administrativ sau penal pentru un număr de 254 de foști sau actuali primari, viceprimari, consilieri locali sau consilieri județeni.