Teatrul Municipal Focșani: spectacolele găzduite în această lună

0
199

Teatrul Municipal Focșani găzduiește spectacole diverse, în această lună, pentru toate gusturile. Pe scena teatrul vor evolua actori consacrați, muzicieni, balerini, interpreți și actori focșăneni.

Diseară, de la ora 18.00, va avea loc un moment dramatic special: ”20 de ani în Siberia”, un monolog dramatic susținut de Amalia Ciolan după cartea ”20 de ani în Siberia. Amintiri din viață”, de Anița Nandriș-Cudla. Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, de protoeriile din Focșani, în parteneriat cu Teatrul Național București, Teatrul Municipal Focșani, Inspectoratul Școalr Județean Vrancea și Asociația Profesională ”Cuvânt și faptă” din Vrancea. Cu această ocazie se va organiza și o colectă pentru sprijinirea unei familii sărace.

Pe data de 12 decembrie, pe scena teatrului focșănean va evolua cunoscutul Fuego, în cadrul turneului său tradițional de Crăciun. Spectacolul, intitulat ”Scrisoare de decembrie”, va începe la ora 19.00. Următoarea seară, pe 13 decembrie, de la ora 19.00, este programată reprezentația piesei ”Tache, Ianche și Cadâr”, în interpretarea actorilor Teatrului Municipal Focșani.

Joi, 14 decembrie, este programat un eveniment de excepție: concertul ”Regal Vienez”, susținut de Orchestra Simfonică Radio Ucraina. Vor fi prezenți atât artiști instrumentiști cât și balerini. Orchestra Simfonică din Ucraina va susține două reprezentații la Focșani, una de la ora 17.30 și alta de la ora 20.00.

Pe data de 17 decembrie, la teatrul focșănean va fi un alt fel de concert. Ruslan Lazarin și invitații săi vor susține concertul ”Similare”, de la ora 17.00, ce va fi însoțit și de o lansare de album.

Spectacolele lunii decembrie de pe scena teatrului focșănean se încheie cu o reprezentație de excepție: ”Maitreyi”, după Mircea Eliade. Din distribuție fac parte, printre alții, Maia Morgenstern, Vlad Zamfirescu, Doru Ana dar și copiii Maiei Morgenstern – Cabiria Morgenstern și Tudor Aaron Istodor.