Acasă Societate Sute de școli din Vrancea încep anul școlar fără autorizație sanitară

Sute de școli din Vrancea încep anul școlar fără autorizație sanitară

0
165
La început de an școlar, doar 110 unităţi de învăţământ din Vrancea, dintr-un total de 522, deţin autorizaţie de securitate la incendiu. Practic, sunt 115 şcoli care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, în condiţiile în care diferenţa, de 327, nu reprezintă obiectul acestei autorizări.

Dacă în ce priveşte securitatea la incendiu lucrurile nu sunt atât de grave pe cât s-ar părea, problema principală rămâne situaţia şcolilor fără autorizaţie sanitară de funcţionare. La acest moment, în tot judeţul sunt doar 220 unităţi şcolare cu autorizaţie sanitară, marea lor majoritate în mediul rural. Toate liceele, în număr de 21, au această autorizaţie de funcţionare, însă lucrurile sunt mai grave la şcolile gimnaziale, primare, grădiniţe. Astfel, din 114 şcoli gimnaziale, din care 61 cu personalitate juridică, doar 13 sunt autorizate sanitar, ceea ce înseamnă doar 35%. Situaţia este mai gravă la învăţământul primar, unde din 87 de unităţi doar 15 au autorizaţie, ceea ce înseamnă că 82,7% din şcoli sunt varză la acest capitol. Aceleaşi procente mici se regăsesc şi la grădiniţe.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vrancea spun că s-a făcut igienizare peste tot, marea majoritate a unităţilor de învăţământ primind materiale sau bani pentru procurarea materialelor de curăţenie.