Scandal pe marginea meciului de fotbal CSM Focșani 2007-Gloria Buzău (2-3), din Liga a treia

0
98

În presa națională de sport au apărut discuții cu privire la corectitudinea meciului de fotbal de sâmbătă, 17 noiembrie, dintre CSM Focșani 2007 și Gloria Buzău, încheiat cu scorul de 2-3 (0-2). Directorul general al SC Oțelul Galați, principala contracandidată a Gloriei Buzău la promovare în Liga a II-a, a ridicat o serie de semne de întrebare cu privire la desfășurarea partidei de la Focșani. Directorul Oțelului Galați, Valentin Ștefan, aduce în discuție modul în care buzoienii au înscris primele două goluri (dintr-o pasă la adversar și un autogol), precum și utilizarea unui număr mare de juniori în primul 11 al echipei focșănene. „Am văzut foarte multe comentarii critice, în special în mediul online, pe reţelele de socializare, mai ales după meciul lor de la Focşani. Sunt reacţii justificate la ce am văzut pe teren, cu aspecte dubioase, care alimentează unele suspiciuni. Mi se pare ciudat în lumea sportului ca, la meciurile noastre, cum a fost cel de la Târgu Secuiesc, să văd persoane din clubul buzoian în preajma vestiarului adversarei noastre. Să asiste la meci din tribună este în regulă, dar nu pe la vestiare. Aş mai vrea să subliniez un aspect care spune destule, noi nu am avut nici măcar un penalty în favoarea noastră în acest campionat, pe când la ei au fost vreo cinci. Şi trebuia să primim, chiar în meciul direct cu Buzăul, ca şi la Suceava, singurele meciuri în care am pierdut puncte, dar nu am făcut tam-tam, pentru că nu ne stă în caracter să acuzăm arbitrajele şi astfel să le oferim alibiuri jucătorilor noştri. Ne dorim ca promovarea să se decidă doar pe teren”, a comentat situaţia Valentin Ştefan, director general al SC Oţelul Galați pentru Pro Sport.

De cealaltă parte, oficialii clubului CSM Focșani 2007 resping acuzațiile directorului clubului gălățean. ”Fazele de joc din care SCM Gloria Buzău a înscris primele sale două goluri în respectiva partidă pot apărea – așa cum s-a întâmplat la pasa prea moale a fundașului Parlac ca și la săritura la cap a lui Salaoru care a dorit să respingă mingea centrată din lovitură de colț – într-un meci disputat pe gazon îmbibat cu apă cum a fost sâmbătă, 17 noiembrie, pe terenul principal al Stadionului Milcovul; CSM Focșani 2007 are un lot foarte tânăr, cu zece jucători sub 19 ani, a căror prezență în formula de bază este necesară și benefică pentru ei și pentru echipă; în meciul cu SCM Gloria, început cu cinci fotbaliști sub 19 ani, nu am putut folosi trei jucători seniori – Beșa, Predoiu și Negoescu, toți accidentați, primii doi, neutilizați nici în jocul din etapa anterioară, cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și încă nerefăcuți; în partida cu SCM Gloria Buzău, juniorul Pădineanu a jucat – la dorința sa, deși în noaptea anterioară fusese la Secția de urgență a Spitalului Județean pentru o afecțiune medicală; mijlocașul Salaoru a jucat nerefăcut după o accidentare mai veche și a avut o prestație apreciată de antrenori și conducerea clubului; fundașul Panaite a jucat – la solicitarea sa – deși nu s-a simțit bine, dar spre finalul meciului a cerut să fie înlocuit; toți juniorii care au fost trimiși în teren de antrenorii echipei s-au achitat bine de sarcinile de joc, prezența lor în echipă nefiind conjuncturală.”, se explică într-un comunicat al clubului focșănean, semnat de Viorel Ciubotaru, directorul clubului.

Speculațiile cu privire la o anumită înțelegere între cluburile administrațiilor locale din Focșani și din Buzău au apărut încă dinainte de disputarea partidei. Se cunosc relațiile strânse dintre primarii PSD ai celor două municipii, precum și faptul că au fost în aceeași barcă la alegerile pentru șefia FRF, din acest an, susținându-l pe Răzvan Burleanu. Gloria Buzău are ambiții declarate de promovare în Liga a II-a, în timp ce echipa focșăneană nu are, deocamdată, un astfel de obiectiv. SCM Gloria Buzău și ACS Suporter Club Oțelul Galați merg, practic, cap la cap, în acest sezon, ambele țintind promovarea în eșalonul secund al fotbalului românesc.